Madártej Gluténmentes Séftől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gluténmentes Séf
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
197
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1973
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
197
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.6 g
Zsír
-
Összesen 52.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3143.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1332 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 671 mg
-
Nátrium 983 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 282.4 g
-
Cukor 281 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 258 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 542 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 995 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1704 micro
Összesen
1973
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 15.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
121
kcal
Elkészítés
- A tejet a 15 dkg cukorral valamint a vaníliás cukorral forráspontig melegítjük.
- Közben 4 tojás fehérjét a sóval, a citromlével és a fennmaradó 8 dkg cukorral kemény habbá verjük.
- A habot 2 db evőkanál segítségével az éppen csak gyöngyöző tejbe szaggatjuk, és fedő alatt alacsony hőmérsékleten, 2-3 percig gőzöljük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire szedjük.
- A 4 tojássárgáját és a 3 egész tojást habosra keverjük, és lassan adagolva hozzáöntjük a forró tejet.
- Majd kis lángon vagy vízgőz felett folyamatos kevergetés közben 85°C-ra melegítjük. Ha ezt a hőmérsékletet túllépjük, kicsapódik a tojás, és "ikrás" lesz!
- A kész madártejet üveg vagy porcelán tálba öntjük, és a habgaluskákkal együtt szobahőmérsékletűre hűtjük.
- Ezt követően a galuskákat a madártejre helyezve, légmentesen lefóliázzuk, és alaposan kihűtjük a hűtőszekrényben (4-6 óra).
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4083
- Feltöltés dátuma: 2016. július 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gluténmentes Séf
26 recept
Gyerekkorom egyik nagy kedvence! Mikor a konyhapénz már szűkös volt, és kevesebb volt otthon a tojás a szükségesnél, egy kevés liszt is kerülhetett bele, hogy ne legyen híg. Így jobb nem lett, de elég lett mindenkinek.