Madárfütty -Madártej másképp
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
373
kcal
- 15% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2232
kcal
- 15% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
78.9g tej44 kcal
-
13g tojás16 kcal
-
3.6g vaníliás pudingpor14 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
2g mazsola6 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Összesen
88
kcal
- 15% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1090.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 417 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 498 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
373
kcal
- 15% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.3 g
Zsír
-
Összesen 70.5 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6540.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 2502 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 782 mg
-
Nátrium 2988 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 256.5 g
-
Cukor 155 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 237 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 862 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1468 micro
Összesen
2232
kcal
- 15% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 9.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
2 l tej
-
6 db tojás
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg mazsola
-
1 kávéskanál só
-
3 ek porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk.
- A tejet 1 kk sóval felforraljuk, és a kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk. Egyszerre csak 4-5 darabot, hogy elférjenek egymás mellett. Mindkét oldalát 1-1 percig főzzük, majd egy jénai tálba lyukacsos kanállal óvatosan kiszedjük, hogy ne törjenek össze. Így tovább, míg az összes hab el nem fogy. A kiszedett habok tetejére rászórjuk a fél cs mazsolát.
- A 6 tojássárgájához hozzáadjuk a 2 cs vaníliás pudingport és a vaníliás cukrot, majd ízlés szerint porcukrot vagy kristálycukrot (én nem túl édesszájúként 3 evőkanállal szoktam). Majd pár evőkanálnyit hozzáadunk a felforralt tejből, és csomómentesre elkeverjük.
- A kikevert tojássárgáját hozzáadjuk a felforralt tejhez folyamatos kevergetés közben, majd pár percig jól összeforraljuk.
- Ráöntjük a már kiszedett habok tetejére, majd hagyjuk kihűlni.
- Tálaláskor kakaóport szórunk a tetejére.
- Receptkönyvben: 235
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 34157
- Feltöltés dátuma: 2010. június 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A mi családunk valahogy sosem szerette a madártejet, pedig nem sok különbség van a két étel között. Édesapánk imádja a pudingot, így nem maradt más ötlet, ötvözni kellett a kettőt. A madárfütty elnevezés apukánk barátnőjétől származik, ami azóta is viccesen ránk ragadt.