r
Nosalty Logó

Macaron

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szimran
Macaron
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Macaron

Töltelék

990
Kalória
15.5g
Fehérje
109g
Szénhidrátok
57.7g
Zsír
72.3g
Víz
81g
Koleszterin
7g
Rost
97.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Macaron

Töltelék

Összesen 990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Macaron

Töltelék

Összesen 3958 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Macaron

Töltelék

Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    230.6 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3046 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.1 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    289.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 3958 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 384 kcal

Elkészítés

Macaron

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A mandulát és porcukrot át szoktam egész finomra darálni, majd egy tálba szitálom.
  2. A tojásfehérjét szétválasztjuk annyi felé, amennyi színű macaront szeretnénk, és hozzákeverjük az ételfestéket. (3 felé választottam, pirosra, sárgára festettem, egyet pedig színező nélkül.) Hozzátesszük a vanília aromát és egy csepp citromlevet is.
  3. Óvatosan a tojásfehérjéhez dolgozzuk a mandulás porcukros keveréket, apránként adagoljuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (legjobb 2 réteggel), és a masszát nyomózsák segítségével kis kör alakú formákra nyomjuk ki. Nem sütjük azonnal ki, várunk egy órát, hogy megszáradjon a teteje.
  4. 140 fokon 14 percig sütjük, maradjon halvány. Hagyjuk teljesen kihűlni, és óvatosan elválasztjuk a sütőpapírtól.

Töltelék

  1. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, elkeverjük benne a tejszínt és a vajat. Lefóliázzuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. Egy robotgép segítségével kihabosítjuk. Nyomózsákba töltjük, megtöltjük a macaronokat, és összetapasztjuk őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Sokféle macaronreceptet kipróbáltam már, ez az, ami mindig beválik. Megéri a fáradtságot, ellenállhatatlan francia édesség.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!