r
Nosalty Logó

Macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Macaron

Töltelék

Összesen 990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Macaron

Töltelék

Összesen 3958 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Macaron

Töltelék

Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    230.6 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3046 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.1 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 3958 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

Macaron

Töltelék

Elkészítés

Macaron

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A mandulát és porcukrot át szoktam egész finomra darálni, majd egy tálba szitálom.
  2. A tojásfehérjét szétválasztjuk annyi felé, amennyi színű macaront szeretnénk, és hozzákeverjük az ételfestéket. (3 felé választottam, pirosra, sárgára festettem, egyet pedig színező nélkül.) Hozzátesszük a vanília aromát és egy csepp citromlevet is.
  3. Óvatosan a tojásfehérjéhez dolgozzuk a mandulás porcukros keveréket, apránként adagoljuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (legjobb 2 réteggel), és a masszát nyomózsák segítségével kis kör alakú formákra nyomjuk ki. Nem sütjük azonnal ki, várunk egy órát, hogy megszáradjon a teteje.
  4. 140 fokon 14 percig sütjük, maradjon halvány. Hagyjuk teljesen kihűlni, és óvatosan elválasztjuk a sütőpapírtól.

Töltelék

  1. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, elkeverjük benne a tejszínt és a vajat. Lefóliázzuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. Egy robotgép segítségével kihabosítjuk. Nyomózsákba töltjük, megtöltjük a macaronokat, és összetapasztjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 12148
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 02.

Ajánló

Pontosan kell kimérni a mennyiségeket!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Macaron
Szimran 144 recept

Sokféle macaronreceptet kipróbáltam már, ez az, ami mindig beválik. Megéri a fáradtságot, ellenállhatatlan francia édesség.

Hozzávalók

Macaron

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...