r
Nosalty Logó

Lula kebab sütőben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsus
Lula kebab sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alapléhez

Zöldségekhez

Húshoz

Összesen 490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alapléhez

Zöldségekhez

Húshoz

Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alapléhez

Zöldségekhez

Húshoz

Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2045 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    125.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4267.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    2454 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    978.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    757 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2731 micro
Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Alapléhez

Zöldségekhez

Húshoz

Elkészítés

Alapléhez

  1. A húst kissé megsózzuk (kb fél kávéskanál só). Jó alaposan összegyúrjuk (addig gyúrjuk, amíg elég ragadós nem lesz). Elosztjuk 6-8 részre.
  2. Frissen tartó fóliát eldarabolunk kb. 20 cm-es darabokra. A húsból hurkákat készítünk, ráhelyezzük a fóliára, betekerjük, megfogjuk a két végét és addig tekerjük, amíg tudjuk. A lényeg, hogy minél jobban összepréseljük a húst, hogy a sütésnél ne essen szét.
  3. A kész hurkákat a frissen tartó fóliában betesszük a hűtőbe, és 2-4 óra hosszáig hűtjük.
  4. A burgonyát 4-5 cm-es kockákra vágjuk, a hagymát karikákra vágjuk, és serpenyőben kis olajon aranyszínűre sütjük. A sárgarépát karikákra vágjuk. A zöldséget és a hagymát beletesszük egy nagy hőálló tál aljára (én egy igazi vas edényt használok erre a célra, ebben a legfinomabb).
  5. Forró serpenyőben, nagy lángon pirosra sütjük kolbászkákat az olajon. Ha kész kivesszük, és a zöldségre rakjuk a félig megsült kebabot, és megborsozzuk.
  6. A serpenyőbe öntjük az alaplét és a fűszereket. Kicsit forraljuk, és ráöntjük a zöldségekre és a húsra.
  7. Letakarva 190 fokos sütőben kb. 1 óráig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1325
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Oroszországban nagyon kedvelt étel a kebab, általában szabad tűzön készítik. Ez egy sütős változat, amit télen is el lehet készíteni. Hamarosan megosztom az eredeti változatot is.

Hozzávalók

Alapléhez

Zöldségekhez

Húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...