Lula kebab sütőben
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Alapléhez
-
100g alaplé7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Zöldségekhez
-
125g burgonya72 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
Húshoz
Összesen
490
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Alapléhez
-
400g alaplé28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Zöldségekhez
-
500g burgonya289 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
Húshoz
-
500g bárányhús1335 kcal
-
2g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1962
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Alapléhez
-
21.2g alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
Zöldségekhez
-
26.6g burgonya15 kcal
-
18.1g vöröshagyma7 kcal
-
4.2g sárgarépa2 kcal
Húshoz
-
26.6g bárányhús71 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj8 kcal
Összesen
105
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.4 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1066.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 614 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 244.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 2045 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 683 micro
Összesen
490
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 97.5 g
Zsír
-
Összesen 125.1 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4267.4 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 1154 mg
-
Nátrium 2454 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 978.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 784 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 757 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 8180 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2731 micro
Összesen
1962
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 131 micro
-
β-karotin 434 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
Alapléhez
Zöldségekhez
-
2 nagy db vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
Húshoz
-
0.5 kávéskanál só
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Alapléhez
- A húst kissé megsózzuk (kb fél kávéskanál só). Jó alaposan összegyúrjuk (addig gyúrjuk, amíg elég ragadós nem lesz). Elosztjuk 6-8 részre.
- Frissen tartó fóliát eldarabolunk kb. 20 cm-es darabokra. A húsból hurkákat készítünk, ráhelyezzük a fóliára, betekerjük, megfogjuk a két végét és addig tekerjük, amíg tudjuk. A lényeg, hogy minél jobban összepréseljük a húst, hogy a sütésnél ne essen szét.
- A kész hurkákat a frissen tartó fóliában betesszük a hűtőbe, és 2-4 óra hosszáig hűtjük.
- A burgonyát 4-5 cm-es kockákra vágjuk, a hagymát karikákra vágjuk, és serpenyőben kis olajon aranyszínűre sütjük. A sárgarépát karikákra vágjuk. A zöldséget és a hagymát beletesszük egy nagy hőálló tál aljára (én egy igazi vas edényt használok erre a célra, ebben a legfinomabb).
- Forró serpenyőben, nagy lángon pirosra sütjük kolbászkákat az olajon. Ha kész kivesszük, és a zöldségre rakjuk a félig megsült kebabot, és megborsozzuk.
- A serpenyőbe öntjük az alaplét és a fűszereket. Kicsit forraljuk, és ráöntjük a zöldségekre és a húsra.
- Letakarva 190 fokos sütőben kb. 1 óráig sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1325
- Feltöltés dátuma: 2014. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
Oroszországban nagyon kedvelt étel a kebab, általában szabad tűzön készítik. Ez egy sütős változat, amit télen is el lehet készíteni. Hamarosan megosztom az eredeti változatot is.