r
Nosalty Logó

Lúdláb torta Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Lúdláb torta Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Meggy

Tetejére

Összesen 479 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Meggy

Tetejére

Összesen 1437 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Meggy

Tetejére

Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 479 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1437 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Krém

Meggy

Tetejére

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A tojást kettéválasztjuk.
  2. A fehérjéből egy pici csipet sóval kemény habot verünk.
  3. A tojássárgáját a cukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd hozzákeverjük a fehérjéhez, amibe végül beleforgatjuk a lisztet.
  4. A tésztát elosztjuk 3 db 7,5 cm átmérőjű kerek, fém sütőformába, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe állítunk.
  5. A tésztát 160 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 10 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A tejszínt összedarabolt 8 dkg csokoládéval felmelegítjük, míg a csoki elolvad, majd egy keverőtálban hűtőbe tesszük, hidegre hűtjük.
  2. Ha már teljesen lehűlt, robotgéppel habosra keverjük.

Meggy

  1. A kihűlt piskótára tesszük a kimagozott meggyszemeket, majd rányomjuk a hideg csokoládékrémet.
  2. A megmaradt 2 dkg csokoládét megmelegítjük egy teáskanálnyi vajjal, elkeverjük vele, hogy homogén legyen, és három részre osztva a csokoládés krém tetejére simítjuk.
  3. A csokoládéréteg közepére egy meggyszemet teszünk. Hűtőben lehűtjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 7,5 x 7,5 x 3
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4138
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lúdláb torta Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Egyik kedvenc tortám. Egyszemélyes kis tortákat készítettem.

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Krém

Meggy

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...