r
Nosalty Logó

Lúdláb torta Évi néni konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Lúdláb torta Évi néni konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Krém

Meggy

Tetejére

479
Kalória
5.8g
Fehérje
36.7g
Szénhidrátok
34.5g
Zsír
56.1g
Víz
141.7g
Koleszterin
2.5g
Rost
18.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Meggy

Tetejére

Összesen 479 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Meggy

Tetejére

Összesen 1437 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Meggy

Tetejére

Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 479 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    168.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1437 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A tojást kettéválasztjuk.
  2. A fehérjéből egy pici csipet sóval kemény habot verünk.
  3. A tojássárgáját a cukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd hozzákeverjük a fehérjéhez, amibe végül beleforgatjuk a lisztet.
  4. A tésztát elosztjuk 3 db 7,5 cm átmérőjű kerek, fém sütőformába, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe állítunk.
  5. A tésztát 160 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 10 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A tejszínt összedarabolt 8 dkg csokoládéval felmelegítjük, míg a csoki elolvad, majd egy keverőtálban hűtőbe tesszük, hidegre hűtjük.
  2. Ha már teljesen lehűlt, robotgéppel habosra keverjük.

Meggy

  1. A kihűlt piskótára tesszük a kimagozott meggyszemeket, majd rányomjuk a hideg csokoládékrémet.
  2. A megmaradt 2 dkg csokoládét megmelegítjük egy teáskanálnyi vajjal, elkeverjük vele, hogy homogén legyen, és három részre osztva a csokoládés krém tetejére simítjuk.
  3. A csokoládéréteg közepére egy meggyszemet teszünk. Hűtőben lehűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 7,5 x 7,5 x 3

Egyik kedvenc tortám. Egyszemélyes kis tortákat készítettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ha ezt látod, ne vedd meg: 4 zöldséghiba, ami rossz...

Mind álltunk már egyre bosszúsabban egy nagy láda répa, padlizsán vagy burgonya fölött válogatva, egyre mélyebbre túrva a kupacban a tökéletes darab zöldségért. Legközelebb ilyen helyzetben konzultáljunk a Napi Tipp alábbi listájával, ami segíthet a választásban.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!