r
Nosalty Logó

Libamájtorony karamellizált gyümölccsel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mercedes
Libamájtorony karamellizált gyümölccsel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A májhoz

A gyümölcsökhöz

431
Kalória
24.9g
Fehérje
43.4g
Szénhidrátok
11g
Zsír
308g
Víz
651.3g
Koleszterin
5g
Rost
26.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A májhoz

A gyümölcsökhöz

Összesen 431 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A májhoz

A gyümölcsökhöz

Összesen 1721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A májhoz

A gyümölcsökhöz

Összesen 82 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    308 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    932 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11660 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 431 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4045.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    155 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    38 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46655 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3730 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46639 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

A májhoz

  1. Ha hájas májunk van, akkor a hájat lefejtjük, megmossuk, és nagyobb kockákra vágjuk.
  2. Egy magasabb falú lábasban kb 1 dl vízzel feltesszük főni, letakarjuk, kb 20 percig sütjük közepes lángon. Ezután levesszük a fedőt, és tovább sütjük 25-30 percig, egészen addig, amíg szép aranybarna nem lesz a tepertő.
  3. Ezután fémszűrővel leszűrjük, a zsírt érdemes itt már abba az edénybe tenni, amiben tárolni fogjuk, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd hűtőben megdermesztjük.
  4. A májat egy üvegtálba tesszük, felöntjük a tejjel, és egy éjszakára a hűtőben hagyjuk érlelődni. Felhasználás előtt leöntjük a tejet róla, leszárítjuk, majd szobahőn hagyjuk egy kicsit felmelegedni, mielőtt megsütnénk.
  5. Az almát és a körtét magházától eltávolítjuk, majd egy kicsit vastagabbra szeleteljük, vágjuk, lábasba téve felöntjük a borral, tetszés szerint fűszerezhetjük fahéjjal, illetve szegfűszeggel. Kb 4 percig pároljuk, leszűrjük, félretesszük.
  6. A májat ujjnyi szeletekre vágjuk, fehérborssal fűszerezzük, majd mindkét oldalát közepes lángon kb 3-3 percig sütjük, finoman sózzuk.
  7. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, és kevergetés nélkül karamellt készítünk, amiben a gyümölcsöket megforgatjuk.
  8. A májjal felváltva tornyot készítünk belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 60 perc

Nagyon szeretjük a libamájat, de az igazságot megvallva, csak étteremben szoktunk enni. Most azonban elhatároztam, hogy elkészítem én magam. Már a beszerzése sem volt annyira egyszerű, mint ahogy azt gondoltam, de megérte az utánajárás, mert annyira gyönyörűségeset sikerült szereznem, hogy még nagyobb kedvet kaptam az elkészítéséhez, a mosáson kívül nem is kellett vele semmit csinálnom. Mennyei finom volt...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!