Levendulás shortbread
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
eztettem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
557
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
3339
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 35.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
557
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 41.3 g
Zsír
-
Összesen 210.5 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 718 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1468.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 700 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 325.6 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 118 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1788 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 1755 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 302 micro
Összesen
3339
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 247 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
470
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a tojást.
- A száraz hozzávalókat a masszába szórjuk, és jól elkeverjük.
- Egy darab folpack-ra kanalazzuk az egészet, hengerré nyomkodjuk, hűtőbe tesszük egész éjjelre (de 1 óra mélyhűtés után simán szeletelhető).
- Másnap fél cm-s korongokra szeleteljük a rudat, és - hideg sütőben kezdve - 13 perc alatt megsütjük (nem szabad megbarnulnia!). Melegen szétmorzsálódik - hagyni kell a tepsiben kissé kihűlni.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 13 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3012
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
eztettem
39 recept
Az eztettem.blogspot.com-on újabb okosságok a shortbreadről - amiből ki fog derülni, hogy igazából ez nem is shortbread, de azért finom. :)