r
Nosalty Logó

Lekváros kelt kifli Atinától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Atina
Lekváros kelt kifli Atinától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 881 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 881 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3005.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    932.3 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    649 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 5276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 dl langyos tejben 2 teáskanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztbe belekeverjük a sót és a maradék cukrot. Majd a felfuttatott élesztőt.
  3. A maradék tejjel és 1 egész tojással dagasztjuk. A vajat megolvasztjuk, és hólyagosra dagasztjuk vele a tésztát. Kb. 10 perc. Kelesztjük kb. 1 órát.
  4. 3 részre vesszük, és téglalap alakú (30x50), vékonyra nyújtjuk. Kb. 0,5 cm. Ezt a tésztát megfelezzük, hogy 15x50 cm legyen, és ezt vágjuk háromszögekre. 8 háromszögre szoktam vágni. Így 16 kiflink lesz 1 részből.
  5. 1-1 teáskanál szilvalekvárt teszünk a háromszögek alsó, széles részére, a csücskeit felhajtjuk úgy, hogy a lekvárt kicsit letakarja, és megnyomkodjuk, hogy a lekvár ki ne folyjon. Így tekerjük aztán tovább kifli formájúra.
  6. Kelesztjük még kb. 30 percig, majd megkenjük felvert tojással, és 25-30 perc alatt előmelegített sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 46
  • 7 napos nézettség: 358
  • Össznézettség: 55992
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám gyártotta nekünk a lekváros kifliket. Amióta nincs közöttünk, én csinálom a családnak, az ő receptje szerint.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...