r
Nosalty Logó

Lekváros-habos rácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Redy
Lekváros-habos rácsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1733 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1284.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1733 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5137.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1214 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    2091 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1141.4 g
  • Cukor
    644 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2237 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 6926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha margarint a cukorral és a tojássárgájával összekeverjük.
  2. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, és hozzáadjuk, beletesszük a citromhéjat és a levét.
  3. Jól összedolgozzuk, a tészta kb. negyedét félretesszük a rácsozáshoz.
  4. A többit kikent tepsibe nyomkodjuk, (jó vékony lesz!) és megkenjük lekvárral.
  5. A tojásfehérjét felverjük a porcukorral és a tetejére simítjuk.
  6. A félretett tésztából elkészítjük a rácsokat: darabokat tépünk, és vékonyra sodorva a hab tetejére tesszük rácsosan.
  7. Előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 41431
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 26.

Ajánló

Én nagy gáztepsiben sütöttem meg, nekünk pont jó volt a tészta vastagsága így!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Príma Konyha magazinban megjelent recept: egyszerű és nagyszerű. Nálunk most üvegben eltett, reszelt alma lett összekeverve egy kissé hígra sikeredett szilvalekvárral és kevés fahéjjal, ez került rá töltelékként, így még finomabb összhatás kerekedett ki.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...