r
Nosalty Logó

Lekváros-diós hajdinakeksz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Era1980
Lekváros-diós hajdinakeksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Keksz:

Díszítés:

Töltés:

Összesen 237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Keksz:

Díszítés:

Töltés:

Összesen 2822 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Keksz:

Díszítés:

Töltés:

Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1952.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    344 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 2822 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Keksz:

Díszítés:

Töltés:

Elkészítés

Keksz:

  1. A chiamagot beáztatjuk 3 evőkanál vízbe. Várunk 20 percet, míg zselésedik, és kiváló tojáspótlóként szolgál.
  2. Kimérjük az őrölt diót és a liszteket, összekeverjük a cukorral és az olajjal.
  3. Hozzátesszük a chiamagot és az 1 deci vizet, összegyúrjuk. Hamar összeáll.
  4. Kemény, lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagságúra.
  5. 3 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  6. Előmelegítjük a sütőt 150 Celsius fokra.
  7. Egy virág kiszúró formával kekszeket, egy virág és egy kör kiszúró formával lyukas kekszeket készítünk, és a tepsibe rakjuk azokat. Nekem két és fél tepsinyi adag, 2X39 db lett belőle.

Díszítés:

  1. Ecset segítségével kevés vízzel megkenjük, majd őrölt dióval megszórjuk a lyukas kekszeket.
  2. A sütőben, légkereséses üzemmódban, 150 Celsius fokon sütjük a kekszeket, tepsinként 12 percig.
  3. A sütőlapon hagyjuk kihűlni.

Töltés:

  1. Amint kihűltek a kekszek, minden virágot megkenünk dzsemmel, és befedjük egy lyukas virággal. Tálalás előtt várunk legalább egy napot, hogy puhuljon a keksz. Nekem 39 db kész keksz lett ekkora adagból.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 696
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 24.

Receptkategóriák

Lekváros-diós hajdinakeksz
Era1980 22 recept

Gluténmentes, tejtermékmentes, tojásmentes kekszet kreáltam. Linzerkoszorú formájára alkottam meg, mégsem hívható linzernek. Bár kevés cukrot tartalmaz, nélkülözi a lisztet és a vajat. Ezért lett hajdinakeksz, de más gluténmentes lisztből is érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Keksz:

Díszítés:

Töltés:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...