Legegyszerűbb hideg őszibarackleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
191g őszibarack71 kcal
-
50g görög joghurt52 kcal
-
10 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Összesen
136
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
762g őszibarack285 kcal
-
200g görög joghurt206 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
32g citromlé7 kcal
Összesen
540
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
75.4g őszibarack28 kcal
-
19.8g görög joghurt20 kcal
-
4 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
3.2g citromlé1 kcal
Összesen
53
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 69.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 171.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
136
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 684.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1186 micro
-
β-crypt 494 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 672 micro
Összesen
540
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
53
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A leveshez
-
6 db őszibarack
-
200 g görög joghurt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
4 ek citromlé
Elkészítés
A leveshez
- A barackok héját alul egy éles késsel bemetsszük X-alakban. Lobogó vízbe engedjük őket 1-2 perc erejéig, majd rögvest átszedjük a gyümölcsöket egy jeges vízzel teli tálba. Itt is adunk nekik 2-3 perc pihenőt, majd meghámozzuk a barackokat egy éles kés segítségével. (Konzervgyümölcs esetén természetesen ez a lépés kimarad.)
- A meghámozott gyümölcsöt daraboljuk, majd egy turmixgép kelyhébe tesszük az összes többi hozzávalóval egyetemben. Teljesen simára dolgozzuk a levest, majd alaposan lehűtjük a hűtőben.
- A levest tálkákba szedjük, jégkockákkal, barackszeletekkel, citromkarikákkal, joghurttal és mentával szervírozzuk.
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 2723
- Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
Főzni nem kell, csak jegesre hűteni, hogy minél fagyosabban folyhasson a tálakba ez a fantasztikusan egyszerű őszibarackleves. Nyáron friss, az év többi szakában konzerv gyümölcsből is készíthető: így is, úgy is isteni lesz a végeredmény.