Lecsós-rozmaringos csirkemáj zöldborsóval
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g csirkemáj149 kcal
-
63g zöldborsó51 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
35 kcal
Összesen
283
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1134
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
31.4g csirkemáj37 kcal
-
15.7g zöldborsó13 kcal
-
10.7g vöröshagyma4 kcal
-
12.6g paprika2 kcal
-
25.2g paradicsom5 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
2.8g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
9 kcal
Összesen
72
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 431 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 824.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 492 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 323.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4240 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 211 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 819 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 4113 micro
-
α-karotin 136 micro
-
β-karotin 1454 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 2623 micro
-
Lut-zea 2438 micro
Összesen
283
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.6 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3299.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 279 mg
-
Kálcium 271 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 1967 mg
-
Nátrium 425 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1293.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16962 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 450 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 845 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3277 micro
-
Kolin: 1096 mg
-
Retinol - A vitamin: 16450 micro
-
α-karotin 546 micro
-
β-karotin 5816 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 10492 micro
-
Lut-zea 9754 micro
Összesen
1134
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1067 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 1035 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 366 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 660 micro
-
Lut-zea 613 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemáj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 db paradicsom
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A májat alaposan megtisztítjuk, hideg vízben leöblítjük, majd papírtörlőn leitatjuk róla a vizet.
- A borsót enyhén sós vízben puhára főzzük.
- A paprikát apró kockákra vágjuk, a hagymát kis csíkokra daraboljuk. A paradicsomot meghámozzuk, és felkockázzuk.
- Egy nagyobb serpenyőbe kevés olajat öntünk, beletesszük a hagymát és paprikát, majd addig pirítjuk, míg a hagyma üveges lesz. Kissé megsózzuk.
- A májat nagyobb darabokra vágjuk, (kb. 4x4 cm-es darabokra; ne legyen apró, mert szétesik) a hagymás paprikára halmozzuk, rátesszük a paradicsomot.
- A fokhagymát apró kockákra vágjuk, és a májhoz adjuk. Megszórjuk rozmaringgal, kakukkfűvel, és borsozzuk, majd közepes lángon, fedő alatt kb. 5-7 percig pároljuk.
- Óvatosan megforgatjuk, hogy a máj ne törjön, hozzáadjuk a borsót, az apróra vágott petrezselymet, és további 5-10 percig (attól függ, ki mennyi szafttal szereti) fedő nélkül pároljuk.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 353
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 21987
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 28.
Ajánló
Gyors és egyszerű ebéd vagy vacsora.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Sokszor készítem ezt az ételt, mert nagyon szeretjük a csirkemájas dolgokat. Régebben kis húsos szalonnát pirítottam a hagyma alá, de ez mostanában elmarad. Aki szereti bátran próbálja ki, ha kicsit füstölt, nagyon kellemes ízt ad a ragunak. Önálló ételként (4 főnek elegendő) párolt rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk. Ha nagyobb a társaság (6-8 fő), ugyanezt a mennyiséget elkészítjük, natúr sült húsra halmozzuk, a köret rizs vagy burgonya. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/