r
Nosalty Logó

Lecsós-rozmaringos csirkemáj zöldborsóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ági78
Lecsós-rozmaringos csirkemáj zöldborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    819 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    1454 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2623 micro
  • Lut-zea
    2438 micro
Összesen 283 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3299.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1967 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1293.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16962 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    450 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    845 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3277 micro
  • Kolin:
    1096 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    546 micro
  • β-karotin
    5816 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    10492 micro
  • Lut-zea
    9754 micro
Összesen 1134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    660 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat alaposan megtisztítjuk, hideg vízben leöblítjük, majd papírtörlőn leitatjuk róla a vizet.
  2. A borsót enyhén sós vízben puhára főzzük.
  3. A paprikát apró kockákra vágjuk, a hagymát kis csíkokra daraboljuk. A paradicsomot meghámozzuk, és felkockázzuk.
  4. Egy nagyobb serpenyőbe kevés olajat öntünk, beletesszük a hagymát és paprikát, majd addig pirítjuk, míg a hagyma üveges lesz. Kissé megsózzuk.
  5. A májat nagyobb darabokra vágjuk, (kb. 4x4 cm-es darabokra; ne legyen apró, mert szétesik) a hagymás paprikára halmozzuk, rátesszük a paradicsomot.
  6. A fokhagymát apró kockákra vágjuk, és a májhoz adjuk. Megszórjuk rozmaringgal, kakukkfűvel, és borsozzuk, majd közepes lángon, fedő alatt kb. 5-7 percig pároljuk.
  7. Óvatosan megforgatjuk, hogy a máj ne törjön, hozzáadjuk a borsót, az apróra vágott petrezselymet, és további 5-10 percig (attól függ, ki mennyi szafttal szereti) fedő nélkül pároljuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 353
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 21987
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 28.

Ajánló

Gyors és egyszerű ebéd vagy vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor készítem ezt az ételt, mert nagyon szeretjük a csirkemájas dolgokat. Régebben kis húsos szalonnát pirítottam a hagyma alá, de ez mostanában elmarad.  Aki szereti bátran próbálja ki, ha kicsit füstölt, nagyon kellemes ízt ad a ragunak. Önálló ételként (4 főnek elegendő) párolt rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk. Ha nagyobb a társaság (6-8 fő), ugyanezt a mennyiséget elkészítjük, natúr sült húsra halmozzuk, a köret rizs vagy burgonya. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...