r
Nosalty Logó

Lecsós csirkemell fürjtojással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Lecsós csirkemell fürjtojással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

764
Kalória
50.8g
Fehérje
32.5g
Szénhidrátok
48.3g
Zsír
504g
Víz
703.3g
Koleszterin
6.9g
Rost
11.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1831.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    504 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3662.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    2041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1008 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    2048 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2039 micro
Összesen 1528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    545 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékonyan szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják. Ezután forgassuk bele a kukoricalisztbe.
  2. Az étolajat hevítsük fel, helyezzük bele a kukoricalisztbe forgatott csirkemellet, és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük zsemleszínűre, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre. (2-2 percig süssük mindkét oldalát kb.)
  3. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát vágjuk fel vékonyabb karikákra, a paradicsomot vágjuk cikkekre. A füstölt kolbászt vágjuk kisebb kockákra.
  4. Egy serpenyőben hevítsük fel a chilis étolajat, majd adjuk hozzá a felkockázott füstölt kolbászt, és süssük pirosra.
  5. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá először a paprikát, majd amikor kissé összeesett a paradicsomot is.
  6. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, néha megkeverve, addig pároljuk, hogy még roppanós maradjon a paprika, és a paradicsom is. (figyeljünk, nehogy túlpároljuk)
  7. Ezután az elősütött csirkemell csíkokat helyezzük bele a lecsóba, majd egyesével üssük bele a fürjtojásokat, és pároljuk tovább pár percig, attól függően, hogy a tojást lágyabban vagy éppen keményebben szeretnénk enni.
  8. Az elkészült lecsót ízlés szerint a serpenyőben is tálalhatjuk, de tányérra is szedhetjük. Kínálhatunk mellé egy szelet friss kenyeret, vagy éppen péksüteményt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!