r
Nosalty Logó

Lecsó újragondolva

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Lecsó újragondolva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 612 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    989 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1101 micro
Összesen 612 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    184.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6949.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1561 mg
  • Nátrium
    3885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2046.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    887 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    767 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    677 micro
  • β-karotin
    3955 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    4404 micro
Összesen 2447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    475 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát csumázzuk ki, majd vékonyan karikázzuk fel. A paradicsomot vágjuk ketté, majd a vastag szárrészt vágjuk ki, és szintén szeleteljük fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel a zsírt (v.étolajat), majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, enyhén sózzuk, szórjuk meg színes őrölt borssal, és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen.
  3. Ezután szedjük ki a zsiradékból, egyenletesen terítsük bele egy tepsibe, és tegyük félre.
  4. A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt paprikát, majd enyhén sózzuk, szórjuk meg őrölt színes borssal, és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen.
  5. Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő vöröshagymára, majd rakjuk rá a felszeletelt paradicsomot is.
  6. A virslit vágjuk félbe, majd mindegyik darabot tekerjük be egy-egy szelet baconbe. Ezután helyezzük egymás mellé a paradicsom tetején úgy, hogy középen maradjon elég hely a tojásnak.
  7. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig.
  8. Ezután vegyük ki a sütőből, ha sok levet engedett volna, akkor a felesleget szedjük ki, majd a két virslisor között csináljunk négy kis mélyedést, üssük bele a tojásokat és enyhén sózzuk meg.
  9. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és addig süssük, míg a tojások kellően megsülnek. (Én lágyabbra sütöttem, de ez ízlés dolga)
  10. Tálalás előtt szedjük tányérra az elkészült lecsót, majd friss kenyérrel, péksüteménnyel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7919
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...