Lecsó Cindyke konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Cindyke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g tv-paprika41 kcal
-
1 kcal
-
13 kcal
-
42g paradicsom8 kcal
-
0 kcal
-
26g vöröshagyma10 kcal
-
58g csípős kolbász264 kcal
-
33g paradicsom ivólé6 kcal
-
4g kacsazsír0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
343
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
3000g tv-paprika492 kcal
-
12 kcal
-
1000g konzerv paradicsom160 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
0 kcal
-
315g vöröshagyma115 kcal
-
700g csípős kolbász3164 kcal
-
400g paradicsom ivólé68 kcal
-
45g kacsazsír0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4101
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
49.9g tv-paprika8 kcal
-
0.9g hegyes erős paprika0 kcal
-
16.6g konzerv paradicsom3 kcal
-
8.3g paradicsom1 kcal
-
0 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
11.6g csípős kolbász53 kcal
-
6.7g paradicsom ivólé1 kcal
-
0.7g kacsazsír0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
68
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1197.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 1013 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 366.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 209 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 87 micro
-
β-karotin 931 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 6372 micro
-
Lut-zea 842 micro
Összesen
343
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 194.7 g
Zsír
-
Összesen 289.3 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14373 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 738 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 481 mg
-
Foszfor 955 mg
-
Nátrium 12156 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.6 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 75 mg
VÍZ
-
Összesen 4402.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 972 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 2511 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 265 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 548 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1039 micro
-
β-karotin 11176 micro
-
β-crypt 172 micro
-
Likopin 76463 micro
-
Lut-zea 10105 micro
Összesen
4101
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1271 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
3 kg tv-paprika
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
100 dkg konzerv paradicsom
-
50 dkg paradicsom
-
3 ek csípős paprikakrém
-
3.5 közepes db vöröshagyma
-
70 dkg csípős kolbász
-
4 dl paradicsom ivólé
-
3 ek kacsazsír
-
2 ek fekete bors
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A vöröshagymát csíkozzuk, a paradicsomot felkockázzuk.
- A kacsazsírt felhevítjük, és megdinszteljük benne a hagymát, majd borsozzuk, és hozzáöntjük a felkockázott paradicsomot, utána pedig a konzervet. Ha a paradicsomok benne vannak sózzuk, hozzáadjuk a paprikakrém felét, és lefedjük.
- Amíg a lecsónk szaftja készül, a paprikákat kicsumázzuk, félbevágjuk, és ujjnyi vastagságúra felvágjuk. Félretesszük, a kolbászt felkarikázzuk, és az erős paprikát is. Ezeket is félretesszük.
- Amikor a paradicsomok megfelelő szafttá főttek, hozzáadjuk a kolbászt, plusz erőspaprikát, jól átforgatjuk, és hozzáadunk 2 dl paradicsomlevet, majdfőzzük körülbelül 5 percig.
- Az 5 perc elteltével hozzáadjuk a felvágott paprikát, felöntjük a maradék paradicsomlével, hozzátesszük a még megmaradt paprikakrémet, ha szükséges sózzuk, és borsot is tehetünk hozzá.
- Addig főzzük, amíg a paprika kellőképpen összeesik.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3908
- Feltöltés dátuma: 2013. július 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Cindyke
5 recept
Szerintem a lecsónak a szaftja a fő titka, és az akkor az igazi, ha jó sűrű. A másik titok, hogy a paprika ne főjön szét, hanem megmaradjon az a jó textúrája. Én ezért tartom fontosnak, hogy a hagyma után a paradicsom kerüljön a lábosba.