r
Nosalty Logó

Lecsó ahogy Norbi készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Norbi06
Lecsó ahogy Norbi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2278.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    1592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    1605 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1388 micro
Összesen 852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    286.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9114.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1185 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1166 mg
  • Nátrium
    6367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1932.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    903 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    763 micro
  • β-karotin
    6421 micro
  • β-crypt
    565 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    5553 micro
Összesen 3405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    501 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát összekockázzuk, és a levágott bőrével együtt lepirítjuk, majd ezen az alapon a finomra vágott hagymát is.
  2. Őket követi a fokhagyma és a pirospaprika, egy korty víz (ténylegkevés is elég). A valamilyenre vágott paradicsom.
  3. Mikor a paradicsom majdnem szétfőtt, mehet bele a karikázott kolbász, só, frissen tört bors és a valamilyenre vágott paprika.
  4. Ismét nagyon kevés vizet engedünk rá, hiszen a paprika is kiengedi a finom levét. Nagyjából 15-20 percet főljön -> úgy állítsuk be a folyadékmennyiséget, hogy eddigre sűrűre be kell forrnia a lecsónak (az én receptem szerint).
  5. Az utolsó 5 percben hozzádobjuk a virsliket is, és fehér kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5461
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.

Ajánló

A kolbász legyen tényleg száraz, a virsli tényleg legyen juhbeles, a szalonna erdélyi, az étel sűrűre főzve, különben már egy másik lecsó receptről beszélünk. Ha van rá lehetőségünk, készítsük bográcsban... isteni lesz...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Nagyon sok féle lecsó létezik, mindenki máshogy csinálja. Én nem mondom, hogy rosszak, de aki jól akar lakni ezzel az egytálétellel az valamit tegyen bele. Én nem vacakolok a rizzsel, hanem inkább megy bele a szalonna és társai, hogy legyen tartalma. Az 50 forintos tojást se ütöm bele, inkább csinálok belőle majonézt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek