r
Nosalty Logó

Lángos 5. - tej- és tojásmentes

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Receptműves
Lángos 5. - tej- és tojásmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 1409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 5636 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 1409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    453.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    211 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6955 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    2063 mg
  • Nátrium
    3934 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 5636 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 446 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük a kenyérsütő-gépbe a viz felét, az olajat, majd a száraz anyagokat (liszt, só, élesztő, cukor), és a dagasztás programmal készítsük el a tésztát, úgy, hogy a keverésnél figyeljük vesz-e föl még vizet és apránként adagoljuk (ha kézzel készítjük, először 1 dl langyos vízben a cukorral futtassuk fel az élesztőt, majd a vizet fokozatosan adagolva gyúrjuk össze a tésztát, és kelesszük duplájára meleg helyen, fóliával letakarva, hogy ne száradjon ki). A lisztek típustól függően eltérő menniységű vizet vesznek fel, lágy, de nem folyós tésztát kell kapni, úgy adagoljuk a vizet.
  2. Ha kész a kelesztés, osszuk a tésztát nyolc egyenlő részre, finoman sodorjunk gombócokat belőlük.
  3. Tegyünk fel lábosban olajat a sütéshez (nagyobb átmérőjű lábost érdemes választani, hogy szépen ki tudjuk fektetni a tésztát), amíg felforrósodik az olaj, hagyjuk pihenni a gombócokat.
  4. Végezzünk próbát az olajon, ha egy csipet tésztát beledobva, sercegve sül, akkor megkezdhetjük a lángosok kisütését (forró legyen az olaj, másképp megszívja magát a tészta).
  5. A gombócokat kissé lapítsuk le és a szélén körbe forgatva nyújtsuk (kb. 10-15 cm átmérőjűre), vigyázva, hogy középen ne szakadjon el (lehet nagyon vékonyra nyújtani a tésztát, akkor lesz "bolti" formája).
  6. Süssük ki egyesével minden oldalát aranybarnára, majd papírtörlőn csöpögtessük le a felesleges olajat.
  7. Tetszés szerinti feltéttel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 31977
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 10.

Ajánló

Ne hevítsük hirtelen az olajat, közepes lángon melegítsük, de csak akkor kezdjünk sütni, ha már forró. A sütéshez magas égéspontú olajat használjunk. A képen látható lángos tönköly fehér lisztből készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Három kedvenc lángossütőm volt: Szentendrén, Hévízen és Hajdúszoboszlón. Eddig... A múlt idő mostantól hivatalos :-). Persze, ha arra járok ezentúl is hagyom magam elcsábulni egy fokhagymás-sajtos-tejfölös változatra, de most már a távolság sem tart vissza ettől a csemegétől, ha megkívánom. A konyhában nem vagyok egy sokat töprengő típus, ha valamilyen ízkombináció eszembejut, bátran kipróbálom, szívesen kísérletezek nem bejáratott receptekkel is. Ez a lazaság nem mondható el minden területre, de dolgozom rajta :-). Szóval, tegnap épp hazafelé tartottunk, mikor a fáradtságtól kissé elpilledten kitaláltam, hogy úgy ennék lángost. A fent említett városok ugyan messze(bb) vannak, a kenyérsütő-gépem azonban csak egy karnyújtásnyira. Azzal a lendülettel eldöntöttem, hogy házi készítésű lángos lesz a vacsi és még abban is biztos voltam, hogy kipróbálom kissé egészségesebb változatban, így tönköly fehér lisztből készült, tej- és tojás nélkül. Ha nem tudnám biztosan, el sem hinném, hogy az első lángos sütésem volt :-). Mivel a kenyérsütő-gép dagasztó programjával készítettem, így az egész lángos sütés nem igényelt több közreműködést, mint 30 perc, az eredmény pedig megüti az eddig evett legfinomabb lángos mércéjét :-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...