Lábtörlő gluténmentesen
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Lillus-M
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
679
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
2038
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
193
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2043.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 1637 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 180 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
679
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 56.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6129.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 577 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 505 mg
-
Nátrium 4912 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 540 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
2038
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 578.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 464 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
-
370 ml víz
-
20 g friss élesztő
-
1 csipet cukor
-
1 kk só
-
200 g virsli
Elkészítés
- Langyos vízben a csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Ha habzik a teteje, a liszttel, sóval tésztát dagasztunk belőle. (Én szívesebben dagasztom géppel, mert elég ragacsos…)
- A virsliket hosszában félbevágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben lefektetjük őket. Kettőt hosszában egymás mellé, majd sorban lefelé kettesével kirakjuk a virsliket.
- A tésztából jól belisztezett deszkán (lisztes kézzel) hurkákat sodrunk, és átfonjuk vele a virsliket úgy, hogy a tészta széle egy kicsit a virsliken túllógjon.
- A tésztacsíkokat, ha a helyükre kerültek, lapogassuk le egy kicsit.
- Ha a fonással elkészültünk, a virsliken túllógó tésztát összelapogatjuk, egymáshoz nyomogatjuk, hogy a lábtörlőnknek szép legyen a szegélye.
- Kb. 30 percre langyos sütőbe tesszük kelni.
- Ha megkelt, jól bekenjük tojással, hogy szép sárga legyen. Aki szereti, reszelt sajttal is megszórhatja.
- 220 fokon 25-30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3723
- Feltöltés dátuma: 2012. november 03.
Ajánló
Az eredeti gluténes változatban kinyújtottuk a tésztát. A GM tészta nekem ehhez ragacsos, ezért egyszerűbb volt a tésztacsíkokat kígyó formára sodorni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lillus-M
19 recept
A bagett tésztája kiválóan alkalmas erre a célra is!