r
Nosalty Logó

Kürtőskalács ahogy Krisztike készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Krisztike
Kürtőskalács ahogy Krisztike készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1290.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636.4 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 2918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókból képlékeny kalácstésztát gyúrunk, szép hólyagosat!
  2. Majd kb. 1 óra kelesztés után virsli vastagságú hurkákat sodrunk a tésztából, és az olajjal lekent sütőfára tekerjük úgy 2 cm-es távolságra egymástól. Majd a feltekert, tésztával beburkolt sütőfát meghengergetjük a deszkán, így szépen szétterül a tészta, és egyenletes vastagságú lesz.
  3. A tésztát lekenjük egy kis olajjal, és jól belehempergetjük a cukorba úgy, hogy mindenhol jól bevonja.
  4. Ezek után szépen megsütjük faszén parázson, folyamatos forgatás melett. Mikor karamellizálódott a cukor, addigra a tészta is biztos átsült, és egyetlen határozott mozdulattal odaverjük a sütőfa (vékonyabb) végét a deszkához, és a kalács lecsúszik róla.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8592
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kürtőskalács ahogy Krisztike készíti
Krisztike 39 recept

Nyáron születésnapomra kaptam egy igazi erdélyi kürtőskalács sütőfát. A nyár folyamán 5 alkalommal is sikerült fejleszteni a technikámat, így most már majdnem profin tudok kürtőskalácsot sütni. Az elején hol vastag, hol vékony volt a tészta, a cukor megégett, vagy a tészta már rég megsült, mikor a cukor még mindig nem karamellizálódott. Szóval ki kellet kísérletezni a technikát, és a parázs hőfoka sem volt mindegy. Az viszont biztos, hogy azért annyira nem volt rossz egyik sem, hogy ki kellet volna dobni. A cukorhoz, amit a hempergetéshez használtam tettem vaníliás cukrot vagy őrölt fahéjat, a tésztába pedig lehet reszelni egy kis citromhéjat is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...