r
Nosalty Logó

Kürtőskalács ahogy Krisztike készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Krisztike
Kürtőskalács ahogy Krisztike készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

730
Kalória
15g
Fehérje
159.1g
Szénhidrátok
3.5g
Zsír
153.3g
Víz
45g
Koleszterin
3.9g
Rost
62.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    153.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1290.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636.4 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    613.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 2918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókból képlékeny kalácstésztát gyúrunk, szép hólyagosat!
  2. Majd kb. 1 óra kelesztés után virsli vastagságú hurkákat sodrunk a tésztából, és az olajjal lekent sütőfára tekerjük úgy 2 cm-es távolságra egymástól. Majd a feltekert, tésztával beburkolt sütőfát meghengergetjük a deszkán, így szépen szétterül a tészta, és egyenletes vastagságú lesz.
  3. A tésztát lekenjük egy kis olajjal, és jól belehempergetjük a cukorba úgy, hogy mindenhol jól bevonja.
  4. Ezek után szépen megsütjük faszén parázson, folyamatos forgatás melett. Mikor karamellizálódott a cukor, addigra a tészta is biztos átsült, és egyetlen határozott mozdulattal odaverjük a sütőfa (vékonyabb) végét a deszkához, és a kalács lecsúszik róla.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Nyáron születésnapomra kaptam egy igazi erdélyi kürtőskalács sütőfát. A nyár folyamán 5 alkalommal is sikerült fejleszteni a technikámat, így most már majdnem profin tudok kürtőskalácsot sütni. Az elején hol vastag, hol vékony volt a tészta, a cukor megégett, vagy a tészta már rég megsült, mikor a cukor még mindig nem karamellizálódott. Szóval ki kellet kísérletezni a technikát, és a parázs hőfoka sem volt mindegy. Az viszont biztos, hogy azért annyira nem volt rossz egyik sem, hogy ki kellet volna dobni. A cukorhoz, amit a hempergetéshez használtam tettem vaníliás cukrot vagy őrölt fahéjat, a tésztába pedig lehet reszelni egy kis citromhéjat is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!