Kürtőskalács ahogy Krisztike készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Krisztike
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
730
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
2918
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
37.5g finomliszt136 kcal
-
11.2g cukor44 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
1.9g élesztő2 kcal
-
37.5g víz0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
Összesen
219
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.1 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 153.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
730
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.8 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1290.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 720 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 636.4 g
-
Cukor 251 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 613.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
2918
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
15 dkg cukor
-
1 db tojás
-
2.5 dkg élesztő
Elkészítés
- A hozzávalókból képlékeny kalácstésztát gyúrunk, szép hólyagosat!
- Majd kb. 1 óra kelesztés után virsli vastagságú hurkákat sodrunk a tésztából, és az olajjal lekent sütőfára tekerjük úgy 2 cm-es távolságra egymástól. Majd a feltekert, tésztával beburkolt sütőfát meghengergetjük a deszkán, így szépen szétterül a tészta, és egyenletes vastagságú lesz.
- A tésztát lekenjük egy kis olajjal, és jól belehempergetjük a cukorba úgy, hogy mindenhol jól bevonja.
- Ezek után szépen megsütjük faszén parázson, folyamatos forgatás melett. Mikor karamellizálódott a cukor, addigra a tészta is biztos átsült, és egyetlen határozott mozdulattal odaverjük a sütőfa (vékonyabb) végét a deszkához, és a kalács lecsúszik róla.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8583
- Feltöltés dátuma: 2012. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Krisztike
39 recept
Nyáron születésnapomra kaptam egy igazi erdélyi kürtőskalács sütőfát. A nyár folyamán 5 alkalommal is sikerült fejleszteni a technikámat, így most már majdnem profin tudok kürtőskalácsot sütni. Az elején hol vastag, hol vékony volt a tészta, a cukor megégett, vagy a tészta már rég megsült, mikor a cukor még mindig nem karamellizálódott. Szóval ki kellet kísérletezni a technikát, és a parázs hőfoka sem volt mindegy. Az viszont biztos, hogy azért annyira nem volt rossz egyik sem, hogy ki kellet volna dobni. A cukorhoz, amit a hempergetéshez használtam tettem vaníliás cukrot vagy őrölt fahéjat, a tésztába pedig lehet reszelni egy kis citromhéjat is.