r
Nosalty Logó

Kukoricatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Kukoricatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 2176 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2153.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    252 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    825 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    817 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 2176 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet a csipet sóval felforraljuk.
  2. Apránként szórjuk bele a lisztet és keverjük csomómentesre (nem kell megijedni egy gombóc lesz, nehezen keverhető). Akár a tűzről is húzzuk le, és keverjük el, nyomkodjuk szét benne a csomókat.
  3. Adjuk hozzá a vajat és a cukrot - így már egészen keverhető masszát kapunk - és főzzük 2-3 percig, amíg a massza szépen el nem válik az edény aljától.
  4. A tűről lehúzva,hagyjuk hűlni kissé.
  5. A tojások fehérjéből verjünk kemény habot.
  6. A tojások sárgáját egyenként a tésztához adva alaposan keverjük el gépi habverővel.
  7. Lazítsuk 1-2 evőkanálnyi fehérjehabbal a masszát, majd adjuk hozzá az összes fehérjehabot és nagy mozdulatokkal, hogy ne nagyon törjük, keverjük egyneművé.
  8. Vajjal, morzsával megszórt tortaformában (24 v. 26 cm átmérőjű) süssük kb. 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e! Ha 20 cm átmérőjű a tortaformánk, akkor a vastagabb tészta miatt kb. 40 perc a sütési idő. 10 perc után nézzünk rá, ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le. (A kezdeti 180 fokos hőmérsékletet -hőlégkeverés-, miután letakartam a tetejét, visszavettem 160 fokra.)
  9. A megsült tortát tegyük rácsra, hűtsük ki.
  10. A máz elkészítéséhez a porcukrot szitáljuk át, adjuk hozzá a citrom levét kanalanként! Idő kell, amíg a porcukor felveszi a folyadékot, lehet nem is lesz szükség a vízre!
  11. A mázzal vonjuk be a tortát (nekem a mázhoz megadott mennyiségből már a torta oldalára nem jutott, de nem is bánom, mert édességben ennyi épp elég. :)
  12. Ízlés szerint díszítjük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6740
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Ajánló

Az újság szerint 14 fokra hűtött, félédes vörösbor illik mellé. Bevallom nekem ez nem hiányzik mellőle, de a süti annyira meglepően puha, hogy mindenképp érdemes megsütni! Máz helyett lekvárral vagy gyümölcsöntettel is kínálhatjuk, illetve a tésztába rumban áztatott mazsola is kerülhet. Nagyon finom puha tésztája van, engem a túrós sütikre emlékeztet az állaga és az íze! Nagyon jó, mert a főzéssel "elvész" a kukoricaliszt szárazsága.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fogalmam sincs, honnan van ez a recept... egy újságból kitépett lapon van, így nagyon valószínű, kaptam valakitől... Beazonosítani nem tudom az újságot, de a pár soros bevezető szerint hagyományos olasz sütemény :) Bármi nemű is, de remek, egyszerű sütemény, ami meglepően puha!

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...