r
Nosalty Logó

Kukoricás sajtleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rontó
Kukoricás sajtleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2040 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 340 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8175.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1893 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    4575 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    2034.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1293 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    405 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2267 micro
Összesen 2040 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajon megfuttatjuk a lisztet, és ha már aranysárga, apránként felöntjük a vízzel.
  2. Ha már forr a víz, beleszórjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot, beledobjuk a leveskockát (én pl saját készítésű vegetával csináltam, a képen azért is vannak zöldség darabok benne, de húsleves kockával is tökéletes), sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg el nem olvad benne a sajt, és csak egy kis "gumit" hagy maga után (kb 5 perc).
  3. Ha elolvadt a sajt, mehet bele a lecsepegtetett kukoricakonzerv. Ezt még 5 percig főzzük.
  4. A végén hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt, rottyantunk rajta egy utolsót, és már tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17151
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kukoricás sajtleves
Rontó 7 recept

Egyik nagymamám szegény nagyon nem tudott főzni. Édesanyja szakácsnő volt, és nagyon sokáig élt, így nagymamámnak 75 évesen kellett elkezdenie főzni. Nem sok receptet ismert, azok sem voltak túl jók (pl. makaróni löncs húsból...). Ezt a levest tőle tanultam, fogalmam sincs honnan szedte, talán valami újságban olvashatta, de ezt nagyon szerettük a nővéremmel, azóta is főzi az egész család. Külön megjegyezném, hogy szinte bármilyen kemény/félkemény sajtból elkészíthető, persze teljesen más lesz pannóniából, cheddarból vagy füstölt sajtból, de mindegyikből finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...