Kuglófszerű mandulás-csokis kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
- 11% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
60g tej34 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
1g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
5 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Töltelékhez és forgatáshoz
-
10g vaj72 kcal
-
9 kcal
-
6g nádcukor23 kcal
-
10g mandulaliszt28 kcal
-
3g porcukor11 kcal
Kenéshez
Összesen
709
kcal
- 11% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
300g tej168 kcal
-
100g nádcukor380 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
4g só0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
23 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
Töltelékhez és forgatáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
46 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
50g mandulaliszt142 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Kenéshez
Összesen
3540
kcal
- 11% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
24.3g tej14 kcal
-
8.1g nádcukor31 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
40.5g finomliszt147 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
Töltelékhez és forgatáshoz
-
4g vaj29 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
2.4g nádcukor9 kcal
-
4g mandulaliszt11 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
Kenéshez
Összesen
287
kcal
- 11% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 739.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 363 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 15.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
709
kcal
- 11% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 89.4 g
Zsír
-
Összesen 103.3 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3698.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 696 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 761 mg
-
Nátrium 1817 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 562 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 684 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
3540
kcal
- 11% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 6.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
3 dl tej
-
10 dkg nádcukor
-
5 dkg vaj
-
1 kávéskanál só
-
50 dkg finomliszt
-
7 g instant élesztő
-
1 teáskanál vaníliaaroma
Töltelékhez és forgatáshoz
-
5 dkg vaj
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek nádcukor
-
2 ek porcukor
Kenéshez
Elkészítés
Tészta
- Én mindig kenyérsütőgépben készítem el a tésztát. Tegyük a gép tartójába a tejet, vanília aromát, olvadt vajat, a száraz hozzávalókat, majd a dagasztás programmal készítsük el a tésztát. Akinek nincs gépe, futtassa fel az élesztőt egy kevés meleg tejben, majd gyúrja össze az alapanyagokkal, és kelessze meg a tésztát.
- Ha kész a kelesztett tésztánk, osszuk 5 darabra. Az egyes darabokat kicsit gyúrjuk át, majd a kezünkben tartva formázzuk úgy, hogy egy kis mélyedést készítünk a közepébe, és egy kevés tölteléket belerakunk, majd összenyomogatjuk a tészta széleit, hogy a töltelék ne csurogjon ki, majd szép kerekre formázzuk.
- Ezután jól forgassuk meg az egyes darabokat többször is a mandulás porcukorban. Így járjunk el mind az 5 darabbal. Ezután egy kivajazott kuglóf formába rakosgatjuk (nekem szilikon van, így nem kellett), egyenlő közt hagyva köztük, mert meg fog még kelni a tészta.
- Ezután hagyjuk meleg helyen jól megkelni kb. 30-40 percet, egy nedves konyharuhával letakarva, hogy ne száradjon ki. A sütőt melegítsük előre 180 fokra. Ha szépen megkelt a kalácsunk, akkor jó bőségesen kenjük meg cukros tejjel, az oldalába is juthat. Még felülről megszórhatjuk a mandulás porcukorral, ha maradt.
- Süssük kb. 45-50 percig, végezzünk a végén tűpróbát, hogy átsült-e a tésztánk. Félidőben a tetejét egy fóliával letakarhatjuk, hogy ne égjen meg. Ha elkészült, kenjük meg a maradék cukros tejjel, majd borítsuk egy tálra, langyosan isteni finom, tálaláskor egy kis porcukorral megszórhatjuk.
Töltelékhez és forgatáshoz
- Forgatáshoz: egy kis tálban keverjük össze a mandulalisztet a porcukorral.
- Töltelék: Egy külön tálkában az olvadt vajat, kakaót és cukrot jól keverjük össze.
Kenéshez
- A meleg tejet keverjük össze a cukorral (egy pici vajat is adhatunk hozzá), majd sütés előtt és után ezzel a keverékkel kenjük meg a kalácsot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1450
- Feltöltés dátuma: 2015. március 01.
Ajánló
Tej helyett vízzel is, vagy finomliszt helyett tönkölyliszttel is elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
Több kelt tésztát sikerült készítenem, mint szerettem volna, így készült pluszba ez a nagyon finom, omlós, kuglófszerű kalács. Egyszerűen elkészül, esztétikailag is nagyon szép a kész kalács.