r
Nosalty Logó

Kuglófszerű mandulás-csokis kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nihonka
Kuglófszerű mandulás-csokis kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelékhez és forgatáshoz

Kenéshez

Összesen 709 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelékhez és forgatáshoz

Kenéshez

Összesen 3540 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelékhez és forgatáshoz

Kenéshez

Összesen 287 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 709 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3698.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    1817 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    562 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 3540 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelékhez és forgatáshoz

Kenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. Én mindig kenyérsütőgépben készítem el a tésztát. Tegyük a gép tartójába a tejet, vanília aromát, olvadt vajat, a száraz hozzávalókat, majd a dagasztás programmal készítsük el a tésztát. Akinek nincs gépe, futtassa fel az élesztőt egy kevés meleg tejben, majd gyúrja össze az alapanyagokkal, és kelessze meg a tésztát.
  2. Ha kész a kelesztett tésztánk, osszuk 5 darabra. Az egyes darabokat kicsit gyúrjuk át, majd a kezünkben tartva formázzuk úgy, hogy egy kis mélyedést készítünk a közepébe, és egy kevés tölteléket belerakunk, majd összenyomogatjuk a tészta széleit, hogy a töltelék ne csurogjon ki, majd szép kerekre formázzuk.
  3. Ezután jól forgassuk meg az egyes darabokat többször is a mandulás porcukorban. Így járjunk el mind az 5 darabbal. Ezután egy kivajazott kuglóf formába rakosgatjuk (nekem szilikon van, így nem kellett), egyenlő közt hagyva köztük, mert meg fog még kelni a tészta.
  4. Ezután hagyjuk meleg helyen jól megkelni kb. 30-40 percet, egy nedves konyharuhával letakarva, hogy ne száradjon ki. A sütőt melegítsük előre 180 fokra. Ha szépen megkelt a kalácsunk, akkor jó bőségesen kenjük meg cukros tejjel, az oldalába is juthat. Még felülről megszórhatjuk a mandulás porcukorral, ha maradt.
  5. Süssük kb. 45-50 percig, végezzünk a végén tűpróbát, hogy átsült-e a tésztánk. Félidőben a tetejét egy fóliával letakarhatjuk, hogy ne égjen meg. Ha elkészült, kenjük meg a maradék cukros tejjel, majd borítsuk egy tálra, langyosan isteni finom, tálaláskor egy kis porcukorral megszórhatjuk.

Töltelékhez és forgatáshoz

  1. Forgatáshoz: egy kis tálban keverjük össze a mandulalisztet a porcukorral.
  2. Töltelék: Egy külön tálkában az olvadt vajat, kakaót és cukrot jól keverjük össze.

Kenéshez

  1. A meleg tejet keverjük össze a cukorral (egy pici vajat is adhatunk hozzá), majd sütés előtt és után ezzel a keverékkel kenjük meg a kalácsot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1450
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 01.

Ajánló

Tej helyett vízzel is, vagy finomliszt helyett tönkölyliszttel is elkészíthető. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kuglófszerű mandulás-csokis kalács
Nihonka 340 recept

Több kelt tésztát sikerült készítenem, mint szerettem volna, így készült pluszba ez a nagyon finom, omlós, kuglófszerű kalács. Egyszerűen elkészül, esztétikailag is nagyon szép a kész kalács.

Hozzávalók

Tészta

Töltelékhez és forgatáshoz

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...