r
Nosalty Logó

Krumplis tészta spagettivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Válságkukta
Krumplis tészta spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2031 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3285.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1103 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    536 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 2031 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában, sós vízben nem túl puhára megfőzzük, majd meghámozzuk, felkarikázzuk.
  2. A tésztát is közben megfőzzük: egy másik edényben a felforrt, sós vízbe beletördeljük (óvatosan, mert repül mindenfelé) a spagettit, majd a következő felforrástól számítva 5-8 percig főzzük, ha megpuhult, leszűrjük, félretesszük.
  3. A vöröshagymát kockákra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben (hogy majd beleférjen minden) melegítve kiolvasztjuk a szalonna zsírját. Ezen megdinszteljük a hagymát, 3-5 perc múlva hozzákeverjük a paprikát, ízlés szerint még borsot és sót.
  4. Ha kezd megpirulni a hagyma, hozzáöntjük a felvágott burgonyát, összekeverjük. Ha száraz lenne, lehet hozzáönteni még kevés olajat. 5 perc múlva hozzáöntjük a tésztát is, jó alaposan összekeverjük, és hagyjuk lepirulni az alját (ízlés szerint). Ha kezd pirulni, készen vagyunk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7520
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Ajánló

Ízlés szerint lehet még tálaláskor tejfölt hozzákeverni, de önmagában sem túl száraz. Savanyúságként csemege uborkát fogyaszthatunk.     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplis tészta spagettivel
Válságkukta 2 recept

A recept az itthon található anyagok felhasználásával született. Kicsit a hagyományos krumplistészta megszentségtelenítése, de ettől még ugyanolyan finom, sőt, érdekesebb a spagetti miatt. A fűszerezésen lehet még javítani, esetleg köménymag hozzáadásával, illetve a burgonya nem olyan puhára főzésével.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...