r
Nosalty Logó

Krumplis melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Brizsó
Krumplis melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2002 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3114.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    1152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    4003 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1846 micro
Összesen 1134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat megsütjük, meghámozzuk (természetesen miután kihűltek), majd egy villa segítségével összetörjük.
  2. Felaprítjuk a zöldségeket, hagymákat, és a fűszerekkel a krumplihoz adjuk őket. Alaposan összekeverjük, és egy leheletnyi tejföllel tesszük lazává a masszát.
  3. A toast kenyereket megkenjük vajjal, majd a tetejüket jól megpakoljuk a krumplis masszával és reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőben sütjük addig, amíg a sajt a tetejükön meg nem pirul kellően.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4275
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Brizsó 14 recept

Egy este vacsorára a batátahajómat kívántam meg, amit viszont a párom nem szeret. Komoly fejtörést okozott épp ezért, hogy neki mit készítsek, mert "sima" krumpliból csak kis méretűek voltak otthon, amiket értelmetlen lett volna megtöltenem férfi ízlés szerint. Párom nagy melegszendvics fan, de felvágott nem volt itthon hozzá. Így jött az ötlet amolyan derült égből stílusban, hogy vegyítem a dolgokat, és a töltött krumplit összehozom a melegszendóval. Az eredmény hatalmas sikernek örvendett, ráadásul sokkal laktatóbbnak is bizonyult, mint a már jól ismert elődje.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...