r
Nosalty Logó

Krumplis lapotya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krumplis lapotya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1001 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3997 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2414.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    2006 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1001 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    230.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9657.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    8023 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 3997 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy decinyi tejben felfuttatjuk.
  2. A főtt, áttört krumplit (ez lehet maradék püré az előző napi vacsoráról) összekeverjük a liszttel, tojásokkal, a felfuttatott élesztővel és a maradék tejjel, sóval.
  3. Egy közepesen kemény tésztát kapunk ekkor. Nem is kell várni azzal, hogy dolgozzon az élesztő, hisz nem nagy bucikat akarunk, hanem azonnal kinyújtjuk, kb. fél cm vastagra a tésztát.
  4. A táblát lisztezzük elég erősen, ne ragadjon. A kinyújtott lapot aztán ízlés és hangulat szerint szeleteljük tetszőleges alakokra, melyeket zsiradékban kisütünk. (Én a legtöbbett szilvalekvárral megtöltöm, rá a lekvár, félbehajtom, lenyomkodom a széleket, mert nálunk így nyert. Mikor a zsiradékba tesszük a lapocskákat, hát én még a kezemmel mindegyiket meghuzogatom, hogy a már akkor dolgozó élesztő hatását csökkentsem.) Sülés közben úgyis nő annyit, amennyire szükséges.
  5. Ha kisülve nem érezzük elég sósnak, hát perdintünk a kisült tésztára.
  6. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 97
  • Össznézettség: 61193
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mi családunkban ez sűrűn készül, de másnál én ezzel így még nem találkoztam. Az okát nem tudom. De hogy a vidéki ízeket kedvelőknek be fog jönni, ha kipróbálják, abban biztos vagyok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...