r
Nosalty Logó

Krumplis kenyér öregtésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Torma
Krumplis kenyér öregtésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2739 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4391.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    2833 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 2739 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes langyos hozzávalót kézzel, vagy géppel rugalmas, fényes, lágy tésztává dagasztjuk, majd 1-1,5 óra alatt duplájára kelesztjük.
  2. Ezután kerek cipóra formázzuk, és sütőpapírral bélelt kelesztőtálban újból kelesztjük 30 percig.
  3. Ezalatt a sütőt 250 fokra melegítjük, a fedeles jénai, cserép vagy öntöttvas edénnyel, és kis vizes edénnyel a sütő aljában.
  4. Sütés előtt lespricceljük a tészta tetejét olajos vízzel, megszórjuk liszttel, bevagdossuk, és papírostól a forró sütőedénybe pottyantjuk.
  5. Lefedve sütjük 230 fokon 30 percig, majd a fedőt levéve 200 fokon még kb. 20 percig. Mikor szép aranybarna színt kapott, tűpróbát végzünk.
  6. Ha kész, a sütőből azonnal kivesszük, vízzel lepermetezzük, és rácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6831
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évi néni majdnem mindig használ joghurtot vagy kefírt és pici mézet a kenyérsütéshez, úgyhogy ideje volt kipróbálnom! A tészta gyönyörű sima lett, és a lágysága ellenére sem volt nehéz formázni. Puha, rugalmas kenyeret kaptam; a krumplipüré, zsiradék, tej, kefír, joghurt, mind lágyítják a kenyértésztát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...