r
Nosalty Logó

Krumplis kenyér öregtésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Torma
Krumplis kenyér öregtésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2739 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4391.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    2833 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 2739 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes langyos hozzávalót kézzel, vagy géppel rugalmas, fényes, lágy tésztává dagasztjuk, majd 1-1,5 óra alatt duplájára kelesztjük.
  2. Ezután kerek cipóra formázzuk, és sütőpapírral bélelt kelesztőtálban újból kelesztjük 30 percig.
  3. Ezalatt a sütőt 250 fokra melegítjük, a fedeles jénai, cserép vagy öntöttvas edénnyel, és kis vizes edénnyel a sütő aljában.
  4. Sütés előtt lespricceljük a tészta tetejét olajos vízzel, megszórjuk liszttel, bevagdossuk, és papírostól a forró sütőedénybe pottyantjuk.
  5. Lefedve sütjük 230 fokon 30 percig, majd a fedőt levéve 200 fokon még kb. 20 percig. Mikor szép aranybarna színt kapott, tűpróbát végzünk.
  6. Ha kész, a sütőből azonnal kivesszük, vízzel lepermetezzük, és rácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6803
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évi néni majdnem mindig használ joghurtot vagy kefírt és pici mézet a kenyérsütéshez, úgyhogy ideje volt kipróbálnom! A tészta gyönyörű sima lett, és a lágysága ellenére sem volt nehéz formázni. Puha, rugalmas kenyeret kaptam; a krumplipüré, zsiradék, tej, kefír, joghurt, mind lágyítják a kenyértésztát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk