r
Nosalty Logó

Krumpli tál ropogós kukorica pehely kalappal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
goedeburg
Krumpli tál ropogós kukorica pehely kalappal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1888 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4891.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1269 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1155 mg
  • Nátrium
    2200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    997 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    983 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 1888 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A krumplikockákat egy nagyobb tálban 1-2 dl vízzel 15 percig a legerősebb fokozaton, néha megkeverve előkészítjük, majd leszűrjük.
  3. A leveshez hozzáadjuk a sajtot, és 6 perc alatt mikróban a legerősebb fokozaton, néha megkeverve, egynemű keverékké melegítjük.
  4. A krumplit, 1 evőkanál vajat, a hagymát, bacon-t, fűszereket, a sajtos levest és a tejfölt jól összekeverjük, és vékonyan kent vagy spray-zett sütőtálba öntjük.
  5. A kukoricapelyhet 1 evőkanál vajjal átforgatjuk, és a krumplis keverék tetején eloszlatjuk.
  6. Végül megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x16x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15861
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumpli tál ropogós kukorica pehely kalappal
goedeburg 18 recept

Volt a héten husi, rizses, tésztás étel, főzelék hétfőn lesz, ... a krumpli kimaradt. ... jött az ötlet. Bacon nélkül kellemes szaftos köret, husis (bacon, sonka, sült hús) variációban gyors egytálétel. "Light" tejfölt és sajtot használva a kalória mennyiség csökkenthető, ...egy kicsit. Időnyerés céljából fagyasztott, készen kapható tócsnit - burgonyatallér - vágunk kockára, megtakarítjuk a hámozás, kockázás és előfőzés idejét. Ilyenkor a sütési időt is csökkentsük kb. 15-20 perccel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...