r
Nosalty Logó

Kreplach - izraeli húsos táska

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
nyihaj
Kreplach - izraeli húsos táska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 282 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 73 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1105.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 282 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4421.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    3546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 1120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat az olajjal és a sóval alaposan, habosra kikeverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, amíg kemény, de jól gyúrható tésztát nem kapunk.
  2. A főtt (vagy maradék) húst ledaráljuk, vagy késes aprítóval nagyon apróra, masszává aprítjuk, daráljuk. Hozzákeverjük a finomra vágott hagymát, petrezselymet, fűszereket.
  3. A tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, 5 cm oldalú négyszögekre vágjuk. A tölteléket elosztjuk a négyzeteken, félbehajtjuk (háromszögekké) és villával összenyomkodjuk a széleket.
  4. A kész húsos táskákat liszttel meghintett deszkán hagyjuk 1 óráig pihentetni. (Nem kell letakarni!)
  5. Felforraljuk a húslevest, majd beletesszük a táskákat és 10 perc alatt alacsony hőfokon megfőzzük őket. (Ezt a lépést én nem mertem bevállalni - féltem, hogy szétnyílnak a táskák, de egy se tette! -, így külön edényben, sós vízben főztem ki őket.)
  6. Forrón tálaljuk!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3862
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyanítom, nem lesz a legtöbbet elkészített recept :) Húsos táskát picit macerás csinálni, de különleges és finom! Ráadásul volt maradék húsom és üres húslevesem is. A tésztákat összenyomkodás előtt megkentem tojásfehérjével, így tökéletesen és alaposan összeragadtak, nem nyíltak szét. A recept egy Divella szakácskönyből származik. Réges-régen Apukám aktív korában tárgyalt ezzel a céggel. Üzlet nem született, de szakácskönyvvel gazdagodtunk, amiben rengeteg-rengeteg isteni recept van. Ez is onnan származik. Ízletes, remek recept - bár a gyömbért a gyerekek kedvéért kihagytam az ízesítők közül. FreeFrom általános gluténmentes liszttel készítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...