r
Nosalty Logó

Krémes spagetti carbonara

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Krémes spagetti carbonara
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

960
Kalória
39.7g
Fehérje
92g
Szénhidrátok
44.9g
Zsír
41.8g
Víz
489.9g
Koleszterin
3.8g
Rost
3.5g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 960 kcal
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 960 kcal
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2167.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 960 kcal
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2167.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 960 kcal
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 401 kcal

Elkészítés

  1. A spagettit bő, enyhén sós vízben kifőzzük. Közben a pancettát vékonyra vágjuk, és kis lángon kiolvasztjuk. Levesszük a tűzről.
  2. A tojássárgákat kikeverjük a parmezánnal egy kisebb edényben. Egy nagyobb edényben vizet melegítünk - nem forralunk. Akkor jó, ha kb. 50 fokos.
  3. Fölé tesszük a tojássárgájás kevercset, és maximum 2 percig főzzük, közben folyamatosan keverjük. Az edény alja ne érjen a vízbe, mert rántottánk lesz! Félretesszük.
  4. Az al dentére főtt spagettit lecsöpögtetjük, és a pancettához adjuk, finoman átkeverjük, hozzáadunk egy fél merőkanál főzővizet. Ha már nem forró - 1-2 perc keverés után - hozzáadjuk a tojássárgás-sajtot. Nem tesszük vissza a tűzre, mert a tojás megköt, csak 1-2 percig kevergetjük!
  5. Borsozzuk. Ha kell, sózzuk, parmezánnal megszórjuk, és azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 8 perc

Spagetti szénégető módra, amibe az olaszok nem tesznek tejszínt eredetileg. Hogyan lesz a csak tojássárgájából és parmezánból álló "szósz" krémes? Pont úgy, ahogy a receptben leírtuk!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!