r
Nosalty Logó

Krémes spagetti carbonara

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Krémes spagetti carbonara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 960 kcal
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 960 kcal
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2167.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 960 kcal
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2167.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 960 kcal
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagettit bő, enyhén sós vízben kifőzzük. Közben a pancettát vékonyra vágjuk, és kis lángon kiolvasztjuk. Levesszük a tűzről.
  2. A tojássárgákat kikeverjük a parmezánnal egy kisebb edényben. Egy nagyobb edényben vizet melegítünk - nem forralunk. Akkor jó, ha kb. 50 fokos.
  3. Fölé tesszük a tojássárgájás kevercset, és maximum 2 percig főzzük, közben folyamatosan keverjük. Az edény alja ne érjen a vízbe, mert rántottánk lesz! Félretesszük.
  4. Az al dentére főtt spagettit lecsöpögtetjük, és a pancettához adjuk, finoman átkeverjük, hozzáadunk egy fél merőkanál főzővizet. Ha már nem forró - 1-2 perc keverés után - hozzáadjuk a tojássárgás-sajtot. Nem tesszük vissza a tűzre, mert a tojás megköt, csak 1-2 percig kevergetjük!
  5. Borsozzuk. Ha kell, sózzuk, parmezánnal megszórjuk, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 218
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 111
  • Össznézettség: 64559
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 02.

Ajánló

Az eredeti carbonara guancale-val készül, de sok helyen már pancettát használnak hozzá. Bármilyen füstölt szalonna megteszi, csak olyat válasszunk, ami elég zsíros, és nem enged vizet a pirításnál - mint a legtöbb bolti bacon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagetti szénégető módra, amibe az olaszok nem tesznek tejszínt eredetileg. Hogyan lesz a csak tojássárgájából és parmezánból álló "szósz" krémes? Pont úgy, ahogy a receptben leírtuk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...