Krémes ribizlitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskótához
-
4g víz0 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
96g tojás121 kcal
-
34g finomliszt123 kcal
-
1g rum2 kcal
Krémhez
-
50g vaj359 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
125g tej70 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
63g piros ribizli34 kcal
-
43 kcal
-
63g piros ribizli34 kcal
Összesen
1047
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskótához
-
16g víz0 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
385g tojás484 kcal
-
135g finomliszt491 kcal
-
3g rum7 kcal
Krémhez
-
200g vaj1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
500g tej280 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
250g piros ribizli137 kcal
-
171 kcal
-
250g piros ribizli137 kcal
Összesen
4186
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskótához
-
0.8g víz0 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
18.7g tojás24 kcal
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
0.1g rum0 kcal
Krémhez
-
9.7g vaj70 kcal
-
7.3g porcukor28 kcal
-
24.3g tej14 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
12.2g piros ribizli7 kcal
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
12.2g piros ribizli7 kcal
Összesen
205
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 51.7 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 423 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 791.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 272 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.1 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 184.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 471 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 490 micro
Összesen
1047
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.2 g
Zsír
-
Összesen 206.8 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3167.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 994 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 1086 mg
-
Nátrium 768 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 504.2 g
-
Cukor 327 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 739.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1920 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 1084 mg
-
Retinol - A vitamin: 1884 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 439 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1959 micro
Összesen
4186
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
2 ek víz
-
9 ek cukor
-
1 késhegynyi sütőpor
-
7 db tojás
-
9 ek finomliszt
Krémhez
-
20 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
0.5 l tej
-
3 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
250 g piros ribizli
Elkészítés
Piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját a vízzel együtt.
- Folyamatos keverés mellett fokozatosan adagoljuk a cukrot, majd a lisztet.
- A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű, szögletes tepsibe öntjük.
- 180 fokos sütőben 10 percig, majd 160 fokon további 20 percig sütjük. (A sütőajtót közben ne nyissuk ki!)
- Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta közepe.
- Amíg a piskóta kihűl, elkészítjük a krémet.
Krémhez
- A pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. (Kicsit legyen sűrűbb, mint szokott.)
- A vajat a porcukorral kikeverjük.
- Mikor a puding már teljesen hideg, a vajas krémet robotgéppel hozzákeverjük addig, amíg habos és fehér nem lesz.
- Hűtőbe tesszük szilárdulásig.
- A piskótát félbe, majd a két-két oldalt középen kettévágjuk, hogy 4 téglalapot kapjunk.
- A lapokat megkenjük a krémmel, majd a krémre szórjuk a megtisztított ribizlit (piskóta, krém, ribizli, piskóta, krém...).
- A maradék kevés krémmel kenjük be a torta oldalát.
- Ízlés szerint díszítsük.
- Tálalás előtt legalább 1 óráig tartsuk hűtőben, de a legfinomabb, ha előtte nap készítjük el.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6269
- Feltöltés dátuma: 2013. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ugyan a ribizli magában elég savanyú, és a sok mag miatt kevesen szeretik, az édes vajas krém mégis ellensúlyozza a gyümölcs fanyar ízét. Az elkészítésről további képeket itt találhattok.