r
Nosalty Logó

Krémes ribizlitorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Krémes ribizlitorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

1047
Kalória
20g
Fehérje
126.1g
Szénhidrátok
51.7g
Zsír
184.9g
Víz
422.6g
Koleszterin
6.3g
Rost
81.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 1047 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 4186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 1047 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    206.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3167.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    994 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.2 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    739.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1920 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    1084 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1959 micro
Összesen 4186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját a vízzel együtt.
  2. Folyamatos keverés mellett fokozatosan adagoljuk a cukrot, majd a lisztet.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű, szögletes tepsibe öntjük.
  4. 180 fokos sütőben 10 percig, majd 160 fokon további 20 percig sütjük. (A sütőajtót közben ne nyissuk ki!)
  5. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta közepe.
  6. Amíg a piskóta kihűl, elkészítjük a krémet.

Krémhez

  1. A pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. (Kicsit legyen sűrűbb, mint szokott.)
  2. A vajat a porcukorral kikeverjük.
  3. Mikor a puding már teljesen hideg, a vajas krémet robotgéppel hozzákeverjük addig, amíg habos és fehér nem lesz.
  4. Hűtőbe tesszük szilárdulásig.
  5. A piskótát félbe, majd a két-két oldalt középen kettévágjuk, hogy 4 téglalapot kapjunk.
  6. A lapokat megkenjük a krémmel, majd a krémre szórjuk a megtisztított ribizlit (piskóta, krém, ribizli, piskóta, krém...).
  7. A maradék kevés krémmel kenjük be a torta oldalát.
  8. Ízlés szerint díszítsük.
  9. Tálalás előtt legalább 1 óráig tartsuk hűtőben, de a legfinomabb, ha előtte nap készítjük el.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Ugyan a ribizli magában elég savanyú, és a sok mag miatt kevesen szeretik, az édes vajas krém mégis ellensúlyozza a gyümölcs fanyar ízét. Az elkészítésről további képeket itt találhattok.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!