r
Nosalty Logó

Körtés pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
La fée de cuisine
Körtés pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Töltelék:

Tészta:

Lekenéshez:

1148
Kalória
13.2g
Fehérje
167.3g
Szénhidrátok
50.1g
Zsír
265.9g
Víz
185.4g
Koleszterin
11g
Rost
81.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Töltelék:

Tészta:

Lekenéshez:

Összesen 1148 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Töltelék:

Tészta:

Lekenéshez:

Összesen 6881 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Töltelék:

Tészta:

Lekenéshez:

Összesen 215 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    265.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 1148 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    300.9 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5029.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    2952 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1003.7 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

Víz

  • Összesen
    1595.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2565 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2503 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1302 micro
Összesen 6881 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

Töltelék:

  1. A körtéket megmossuk, majd negyedekre szeleteljük. Egy nagy lábosba lereszeljük a citromhéját, belehelyezzük a vajat és a körteszeleteket. (A körteszeleteket egy kis citromlével is meglocsoljuk, hogy ne kezdjen el barnulni.)
  2. A körteszeleteket közepes lángon elkezdjük melegíteni. Közben hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket. A lábost lefedjük, és hagyjuk a körteszeleteket párolódni. Időközönként jól átkeverjük.
  3. Amikor a gyümölcsök elkezdenek puhulni, levesszük a fedőt, és így főzzük lassú tűzön tovább, amíg teljesen puhák nem lesznek. Amikor megpuhultak a körteszeletek, fakanállal vagy egy villával összenyomkodjuk. Ezt követően folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. A tölteléknek kompót állagúnak kell lennie.
  4. Végezetül a vanília aromát keverjük hozzá, majd levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.

Tészta:

  1. Egy közepes tálba kimérjük a lisztet, a cukrot és a sót. Jól összekeverjük. A hideg vajat összedaraboljuk és a lisztes keverékhez adjuk. A kezünkkel a vajdarabokat a liszttel apróra morzsoljuk.
  2. A tojást 3 evőkanál jéghideg vízzel felverjük és a liszthez adjuk, majd kézzel szép simára összegyúrjuk. Ha a tészta túl száraz, még egy evőkanálnyi vizet adunk hozzá.
  3. A tésztát két gombóccá formázzuk és folpackba (frissen tartó fóliába) csomagoljuk. A gombócokat minimum egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A piteformát kivajazzuk és meglisztezzük. A tésztát a meglisztezett deszkán a piteformának megfelelő nagyságúra nyújtjuk. A sodrófára lazán feltekerjük és a formába fektetjük. A tésztán egyenletesen eloszlatjuk a kihűlt tölteléket.
  5. Kisodorjuk a másik tésztát is, amivel a tölteléket fedjük le. A tészta lelógó részeit levágjuk. A tészták szélét az ujjainkkal összenyomkodjuk, hogy jól összetapadjanak.

Lekenéshez:

  1. A tészta tetejére négy darab bemetszést készítünk, majd megkenjük a felvert tojással.
  2. A 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Amikor előkerül a konyhámban a körte, az már tagadhatatlanul az ősz kezdetét jelenti. Ez egy nagyon egyszerű vajas pitetészta, amit a fűszeres körte íze emel mennyei magaslatokra.  A tésztát akár két hónapig is tárolhatjuk a fagyasztóban. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!