Kolbászos zöldborsófőzelék egyszerűen
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vera vagyok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
113g zöldborsó91 kcal
-
50g csípős kolbász226 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
63g tej35 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
513
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
450g zöldborsó365 kcal
-
200g csípős kolbász904 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
250g tej140 kcal
-
68g finomliszt246 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12g só0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
2054
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
38.1g zöldborsó31 kcal
-
16.9g csípős kolbász77 kcal
-
16.9g tejföl34 kcal
-
21.2g tej12 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
175
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2463.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 2066 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 127.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 530 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2796 micro
Összesen
513
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 87.9 g
Zsír
-
Összesen 126.2 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9852.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 632 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 714 mg
-
Nátrium 8263 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.4 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 509.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 95 micro
-
β-karotin 2119 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11186 micro
Összesen
2054
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 834.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 700 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 948 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
-
200 ml tejföl
-
250 ml tej
-
4.5 evőkanál finomliszt
-
2 db babérlevél
-
2 teáskanál só
-
1 kk majoranna
-
1 teáskanál ételízesítő
Elkészítés
- A fazékba beleöntjük a borsót és a kolbászt. (Ha a kolbász nyers, akkor kisebb darabokra vágjuk, hogy egészen biztosan átfőjön az alatt az idő alatt, amíg a borsó megfő.) Ezután beletesszük a fűszereket, és felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
- Lefedjük a fazekat és feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a borsó el nem készül. (A borsó minőségétől függ, hogy ez meddig tart. Lehet 15, de lehet 25 perc is. Időnként meg kell kóstolni.)
- Ezalatt elkészítjük a habarást. Egy edényben habverővel összekeverjük a tejfölt, a tejet és a lisztet csomómentesre. (Én sosem készítem tejszínnel, mert úgy túl édeskés, túl krémes lesz.)
- A megfőtt főzelékből kivesszük a kolbászokat, mert csak zavarnának a habarásnál. Ezután beleöntjük a habarást a forrásban lévő főzelékbe úgy, hogy közben keverjük a habverővel. Addig kevergetjük, amíg a főzelék újra fel nem forr. Ilyenkor érdemes megkóstolni, hogy elég fűszeres-e, és ha kell, akkor még meg lehet sózni például.
- Ezután érdemes állni hagyni még 5-10 percig, hogy rendesen besűrűsödjön. A kolbászt csak a tálban tesszük vissza a főzelékbe.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 70568
- Feltöltés dátuma: 2013. december 09.
Ajánló
Inkább felnőtteknek ajánlom, a benne főtt fűszeres kolbász miatt. De anélkül is el lehet készíteni. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Vera vagyok
15 recept
Gyakran készítek zöldborsófőzeléket, mert gyors, egyszerű és szeretjük. :) Én sosem készítek külön rántást a főzelékbe, csak habarom.