r
Nosalty Logó

Kolbászos fetás frittata

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kolbászos fetás frittata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 984 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1969 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4417 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    2723 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    607 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    3332 micro
  • β-crypt
    479 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3528 micro
Összesen 984 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.3 g

Zsír

  • Összesen
    149.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8833.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1437 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1597 mg
  • Nátrium
    5446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    817 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1465 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    342 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    1214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    1197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    6664 micro
  • β-crypt
    959 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7057 micro
Összesen 1969 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újhagymát karikára vágjuk egy olyan serpenyőben, amit később a sütőbe is be tudunk tenni, megpirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk az apró kockára vágott kolbászt, és addig sütjük, amíg elkezdi engedni a benne lévő zsiradékot, és finom kolbász illat terjeng a levegőben.
  2. Ezt követően rádobjuk a szintén apró kockára vágott kaliforniai paprikát, és ezzel is összepirítjuk, arra vigyázzunk, hogy se a paprika, se a kolbász, se a hagyma ne égjen meg.
  3. A tojást egy tálban felverjük, sózzuk (azt tartsuk szem előtt, hogy a kolbász mennyire sós), borsozzuk, majd a kolbászos keverékre öntjük, megszórjuk a morzsolt feta sajttal, a felaprított petrezselyem zölddel, és megvárjuk, míg kezd felemelkedni.
  4. Mikor a teteje még nyers, de már kicsit kiemelkedik, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 4-5 percre, hogy aranybarnára piruljon a teteje.
  5. Ízlés szerint salátával, zöldségekkel, pirítóssal, forrón tálaljuk.
  6. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5058
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha a frittatát röviden kellene jellemeznem, garantáltan az Omlettek Királynője jelzővel látnám el. Mint az már oly sok posztból kiderült, fanatikus tojásimádók vagyunk, így nálunk ez az étel is garantáltan nagy kedvenc alap esetben is, arról nem is beszélve, hogy ha gazdagítjuk a kedvenc finomságainkkal. Azért szeretem a frittatátát, mert nagyszerűen variálható recept, és csak a fantáziánk, na meg persze az ízlésünk szab határt annak, hogy hogyan készítjük. Ez a kolbászos verzió is egy ilyen "ízélmény kísérlet" eredménye, és - bár nem éppen diétás - de nálunk óriási nagy kedvenc.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...