r
Nosalty Logó

Kókuszos-csokis tallér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Kókuszos-csokis tallér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1188 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4746 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1188 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    281.5 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3186 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    1401 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.7 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1960 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1844 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1381 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 4746 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 459 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat jóval sütés előtt kivesszük, hogy lágy legyen. Kézi mixer spirálos részével a cukrokkal elvegyítjük. Belekeverjük a sütőport, a vanília aromát, sót és a villával felvert 2 tojást. Alaposan összemixeljük.
  2. A kókuszreszelékkel és a liszt felével szintén elkeverjük. Az apróra tördelt vagy zúzott csokoládét beleöntjük. Majd a liszt másik felét is. Jól összekeverjük.
  3. 30 percre hűtőbe tesszük. Ragadós tésztát kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi gömböket formálunk, egymástól 5-6 centire. 180 C fokos sütőben 12-15 percig sütjük úgy, hogy ne legyen túl sötét. El fognak lapulni, ne ijedjünk meg! Hűlés után fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 19381
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 22.

Ajánló

Érdemes a csokoládét húsklopfolóval össze zúzni. Enyhén vizezett tenyérrel, könnyebb a gömböket formálni. 2 tepsivel lett ebből a mennyiségből. (40 db)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredeti neve Kokoládé. Nővéremtől kaptam a receptet. Ő iskolába készítette valamilyen ünnepi előadásra a büfébe. Nagyon ízlett mindenkinek, és én is már többször elkészítettem, mert valóban klassz!! Dobozva téve sokáig eláll!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...