Kokárda
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 25% Zsír
A barna réteghez
-
25g háztartási keksz105 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
8 kcal
-
3g habtejszín10 kcal
A piros és zöld réteghez
-
25g háztartási keksz105 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
3g habtejszín10 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A fehér réteghez
-
17g kókuszreszelék110 kcal
-
13g porcukor52 kcal
-
8g margarin60 kcal
Összesen
756
kcal
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 25% Zsír
A barna réteghez
-
150g háztartási keksz629 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
46 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
A piros és zöld réteghez
-
150g háztartási keksz629 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A fehér réteghez
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
50g margarin359 kcal
Összesen
4514
kcal
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 25% Zsír
A barna réteghez
-
16g háztartási keksz67 kcal
-
10.6g porcukor41 kcal
-
5.3g margarin38 kcal
-
5.3g étcsokoládé29 kcal
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
2.1g habtejszín6 kcal
A piros és zöld réteghez
-
16g háztartási keksz67 kcal
-
10.6g porcukor41 kcal
-
5.3g margarin38 kcal
-
2.1g habtejszín6 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A fehér réteghez
-
10.6g kókuszreszelék70 kcal
-
8.5g porcukor33 kcal
-
5.3g margarin38 kcal
Összesen
479
kcal
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 9.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
756
kcal
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 41.3 g
Zsír
-
Összesen 234.3 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1890.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 488 mg
-
Nátrium 973 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 588 g
-
Cukor 369 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1341 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 1262 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 952 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
4514
kcal
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 5.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
479
kcal
Hozzávalók
A barna réteghez
-
15 dkg háztartási keksz
-
10 dkg porcukor
-
5 dkg margarin
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A piros és zöld réteghez
-
15 dkg háztartási keksz
-
10 dkg porcukor
-
5 dkg margarin
-
0.5 teáskanál császárkörte aroma
-
5 csepp keserűmandula aroma
A fehér réteghez
-
10 dkg kókuszreszelék
-
8 dkg porcukor
-
5 dkg margarin
Elkészítés
A barna réteghez
- A barna réteghez a darált kekszet, a porcukrot, a kakóport összekeverjük.
- Elmorzsoljuk a margarinnal, majd egy kevés tejszínnel és 5 dkg olvasztott csokival összegyúrjuk. Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen, de ne lágy!
- A piros és zöld réteghez is a darált kekszhez adjuk a porcukrot, elmorzsoljuk benne a margarint, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy kemény legyen, de összeálljon.
- Ezután kettéosztjuk úgy, hogy a piros kicsit több legyen.
- A piros réteghez egy kevés császárkörte aromát keverünk, hogy legyen valamilyen íze, meg piros ételfestéket, hogy színes legyen, a zöldhöz meg zöld színű keserűmandula aromát és zöld ételfestéket keverünk.
- Mivel az aroma is lágyítja a tésztát, szórunk hozzá még egy kis kekszmorzsát, és először azzal keverjük el a festéket és az aromát. Gyurma állagú legyen!
- A fehér réteghez a kókuszreszeléket a porcukorral, és a margarinnal gyúrjuk össze. (Sajnos nem volt szép fehér kókuszreszelékem itthon.)
- A tésztát - 2 sütőpapír között lehet tapadásmentesen kinyújtani - kb. 8 mm vastagra nyújtjuk.
- A középső zöld tésztából rudat sodrunk, azt betekerjük a kókuszosba, azt a pirosba, végül a kakaósba. Minden réteg csak egyszer érje körbe az előzőt! Nehéz pontosan kiszámítani. Ha szélesebb, levágjuk a fölösleget, ha nem ér össze, kipótoljuk.
- Fóliába csomagoljuk a hengert szorosan, és jól lehűtjük. Vékony pengéjű késsel szeleteljük. Egy-egy karikákba egy fogpiszkálóval bordákat nyomkodunk, így hasonló lesz a kokárdához.
- Receptkönyvben: 217
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 32660
- Feltöltés dátuma: 2012. március 18.
Ajánló
Fázisfotók itt láthatók az elkészítésről.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Miközben a munkahelyemen a főnököm zakójára tűztem fel a Kokárdát az ünnepség előtt, beindult a fantáziám a szép, színes forma láttán. Először sütemény formában képzeltem el, de túl későn érkeztem haza, és nem volt kedvem még a sütőt is bekapcsolni. Maradt a sütés nélküli változat. Az elmúlt évben többen is elkészítették, volt aki a barna réteget kihagyta, de én pont azért készítettem így, mert nem csak ízben egészíti ki jól a csokis réteg, hanem kiemeli a sötét barna réteg a kokárda élénk színeit.