Kockás burgonyás kenyér
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
pezo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
692
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
2764
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1486.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 1080 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 182.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
692
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.5 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5945.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 989 mg
-
Nátrium 4320 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 578.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 729.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 519 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
2764
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 405.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és a 4 dl vízben só nélkül megfőzzük. Legjobb a sárga színű, mert az jól szétfő, de bármilyen krumplit használhatunk, ami éppen van otthon. Pürésítjük, én botmixert használtam hozzá.
- Először ezt öntjük a kenyérsütőgépbe, majd pedig a sikérrel összekevert lisztet. (Ha nem kenyérsütőt használunk, a lisztbe mélyedést készítünk, abba tesszük a többi hozzávalót, de előbb az élesztőt kevés langyos vízben egy kanál liszttel és a cukorral felfuttatjuk. Bedagasztjuk, majd kelni hagyjuk, jó duplájára. Ezután ugyanúgy járunk el, mint a dagasztógépben kelesztett tésztával.)
- A halom szélére szórjuk a sót, majd a cukrot. Kis mélyedést készítünk a halom közepébe, ebbe morzsoljuk az élesztőt. Dagasztó programon dagasztjuk, közben ha kell, pótoljuk langyos vízzel a nedvességet, mivel a krumpli nedvességtartalma változó, így nem lehet pontosan meghatározni a szükséges vízmennyiséget, valamint a főzés közben elpárolgást sem tudjuk kiszámítani.
- Mikor megkelt, kiöntjük deszkára és jól átdolgozzuk, kerek cipóvá formáljuk, majd hagyjuk megint kelni. A sütőt légkeveréssel 200 fokra melegítjük. Sütőlapra helyezzük a cipót és vizes késsel "bekockázzuk", majd vízzel az egészet lekenjük. Nem baj, ha a sütőlapon lesz némi víz a kenéstől.
- A sütőlapra sütőpapírt, vagy szilikon lapot érdemes tenni, de ha nincs egyik sem kéznél, kicsit hintsük meg liszttel a sütőlapot.
- Bő fél órát sütjük, majd ha már szépen kezd színesedni kivesszük, és újra átkenjük vízzel a kenyeret, visszatesszük a sütőbe még 10-15 percre, de már csak 180 fokon sütjük tovább. Ha megsült, rácsra helyezzük és hagyjuk hűlni. (A rács alá én teszek négyrét hajtott konyharuhát, ami a gőzt felszívja és változtatom a rács helyét, mindig hűvös részre húzogatva.)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2171
- Feltöltés dátuma: 2012. november 18.
Ajánló
Mindazoknak ajánlom, akik szeretik tudni, hogy mit esznek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
pezo
16 recept
Első kenyerem burgonyás kenyér volt, amit nagyon régen, kényszerből sütöttem. Nem éppen kiállításra való darab volt, de kenyér volt. Akkor még kézzel dagasztottam, úgy is éppen olyan jó, csak többet kell dolgozni vele. A többszöri kenyérkészítés hozta meg a várt színt, formát. Eleinte hosszúkás, magasfalú sütőedényben sütöttem, mivel nem mindig lett elég magas. Most már mindent úgy "gondolom formán" teszek bele, mivel szemre tudom, mennyi a jó mennyiség és már nem kell félnem, hogy "laposkenyér" lesz.