r
Nosalty Logó

Kockaisler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kockaisler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Összesen 1455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Összesen 5817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 1455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    325.9 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4914.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    937 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    2231 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.4 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1410 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 5817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű vajat a kristálycukorral, majd a tojásokkal egyenként (robotgép segítségével) habosra keverjük.
  2. Közben az étcsokit vízfürdőben felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni kicsit. Ezután alaposan belekeverjük a vajas masszába.
  3. Hozzáadjuk a darált diót/ mogyorót/ mandulát, majd beleszitáljuk a lisztet is, óvatosan elkeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt, közepes méretűtepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük.
  5. Ezalatt botmixerrel kicsit pürésítjük a ribizlidzsemet.
  6. Ha kihűlt a tészta, akkor vízszintesen kettévágjuk, és megkenjük a dzsem felével, majd ráhelyezzük a másik lapot, és azt is megkenjük a maradék lekvárral.
  7. Elkészítjük a csokimázat: felforrósítjuk a vizet, majd megolvasztjuk a csokit, és hozzáadjuk a vajat és porcukrot, óvatosan összekeverjük az egészet, vigyázva, hogy ne legyen túl forró.
  8. Az elkészült mázat egyenletesen rákenjük a sütemény tetejére, és hagyjuk megszilárdulni.
  9. A készsüteményt legalább 1 éjszaka hűtőben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 662
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 54888
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 26.

Ajánló

Megjegyzés: Az igazán édes ízek kedvelőinek ajánlom, mert a ribizlilekvár és a csokimáz önmagában is elég cukros. Aki kevésbé édesen szereti, annak javaslom, hogy hagyja ki a második réteg lekvárt a csokimáz alatt, és csak a két lap közé kenjen. És bár más ízzel is helyettesíthető, de azért ribizlidzsemmel az igazi! Mindenképp érdemes kipróbálni, de vigyázat: kalóriadús!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami különleges, de mégis egyszerű sütit szerettem volna készíteni a családnak. Az islerrel kiegyezett mindenki, de új formát szántam neki, így született a kockaisler. Nem kell hozzá sok idő, türelem viszont kicsit több, mert muszáj kivárni, míg összeérnek az ízek, és a sütemény elnyeri megfelelő állagát.

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...