r
Nosalty Logó

Klasszikus rántott sajt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Klasszikus rántott sajt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 877 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3505 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2412.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 877 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    152.2 g

Zsír

  • Összesen
    262.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9648.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    3498 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    2238 mg
  • Nátrium
    3541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1720 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 3505 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat verjük fel egy tálba, a lisztet és a morzsát pedig másik két külön tálba szórjuk.
  2. A sajtot jó vastag szeletekre vágjuk, majd a lisztbe forgatjuk úgy, hogy minden oldalát rendesen befedje.
  3. Azután a tojásba forgatjuk, és úgy járunk el, ahogy a liszt esetében.
  4. Ezután jöhet a zsemlemorzsa, itt majd érdemes arra figyelni, hogy ha mindenhol jól befedte a morzsa a sajtot, utána nyomkodjuk is rá jól.
  5. A lényeg pedig a dupla panírozásban rejlik, ami nem más mint, hogy az előbbi zsemlemorzsázást követően még egyszer megismételjük a tojás és morzsába forgatást.
  6. Végül pedig bő olajban kisütjük a sajtokat. A lényeg, hogy mindkét oldala aranybarna legyen, és lehetőleg amint készen vannak, fogyasszuk is el, hogy jó nyúlós maradjon még a sajt!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 473
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 360
  • Össznézettség: 229873
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A klasszikus rántott sajtot rendkívül egyszerűen otthonunkban is elkészíthetjük, egyre kell figyelni, hogy duplán panírozzuk, így elkerülhetjük azt a balesetet, hogy sütés közben kifolyik a sajt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...