r
Nosalty Logó

Klasszikus baszk sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Klasszikus baszk sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A sajttortához

Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A sajttortához

Összesen 5383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A sajttortához

Összesen 261 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    380.3 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4499.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    2902 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.5 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    346 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1468 micro
Összesen 5383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A sajttortához

Elkészítés

A sajttortához

  1. A szobahőmérsékletű krémsajtot és a cukrot egy állómixer keveretőljába tesszük, majd 3-4 perc alatt alaposan kihabosítjuk. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat figyelve arra, hogy csak akkor adjuk hozzá a következőt, ha az előzőt már teljesen felvette a massza. A tojások felénél leállítjuk a keverést és egy spatulával lekaparjuk a tál oldalára felkenődött krémet, hogy egyenletes legyen a keverés. Folytatjuk a tojások hozzáadását, szépen, fokozatosan, türelmesen.
  2. Ha megvagyunk a tojásokkal a masszához adjuk a tejszínt, sót és vaníliát, majd keverünk egyet a krémen. Végül beleszitáljuk a lisztet és azt is alaposan elkeverjük. A masszánk ezen a ponton folyós, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie!
  3. A sütőnket előmelegítjük 200 fokra. Alaposan kivajazunk, majd két ív sütőpapírral kibélelünk egy 24 centiméter átmérőjű tortaformát. Ebbe öntjük bele a kész masszánkat. A tortát a sütőbe toljuk, ahol 60-65 percig sütjük. A teteje egészen mélybarna, szinte fekete lesz: ez a cél. A sütemény megég, de ez nem a kudarc, hanem a siker jele.
  4. A tortát kivesszük a sütőből, majd hagyjuk a formában teljesen kihűlni. Ekkor óvatosan kicsomagoljuk a sütőpapírból, szeleteljük és magában tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 1417
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 07.

Receptkategóriák

Klasszikus baszk sajttorta
Lakos Benedek 343 recept

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ráncos-redős, felül szinte feketére égett, belül selymesen krémes sajttortáig.

Hozzávalók

A sajttortához

Címlapról ajánljuk

További cikkek