r
Nosalty Logó

Klasszikus baszk sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Klasszikus baszk sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A sajttortához

Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A sajttortához

Összesen 5383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A sajttortához

Összesen 261 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    380.3 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4499.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    2902 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.5 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    346 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1468 micro
Összesen 5383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A sajttortához

Elkészítés

A sajttortához

  1. A szobahőmérsékletű krémsajtot és a cukrot egy állómixer keveretőljába tesszük, majd 3-4 perc alatt alaposan kihabosítjuk. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat figyelve arra, hogy csak akkor adjuk hozzá a következőt, ha az előzőt már teljesen felvette a massza. A tojások felénél leállítjuk a keverést és egy spatulával lekaparjuk a tál oldalára felkenődött krémet, hogy egyenletes legyen a keverés. Folytatjuk a tojások hozzáadását, szépen, fokozatosan, türelmesen.
  2. Ha megvagyunk a tojásokkal a masszához adjuk a tejszínt, sót és vaníliát, majd keverünk egyet a krémen. Végül beleszitáljuk a lisztet és azt is alaposan elkeverjük. A masszánk ezen a ponton folyós, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie!
  3. A sütőnket előmelegítjük 200 fokra. Alaposan kivajazunk, majd két ív sütőpapírral kibélelünk egy 24 centiméter átmérőjű tortaformát. Ebbe öntjük bele a kész masszánkat. A tortát a sütőbe toljuk, ahol 60-65 percig sütjük. A teteje egészen mélybarna, szinte fekete lesz: ez a cél. A sütemény megég, de ez nem a kudarc, hanem a siker jele.
  4. A tortát kivesszük a sütőből, majd hagyjuk a formában teljesen kihűlni. Ekkor óvatosan kicsomagoljuk a sütőpapírból, szeleteljük és magában tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 330
  • Össznézettség: 1971
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 07.

Receptkategóriák

Klasszikus baszk sajttorta
Lakos Benedek 373 recept

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ráncos-redős, felül szinte feketére égett, belül selymesen krémes sajttortáig.

Hozzávalók

A sajttortához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...