r
Nosalty Logó

A Király kedvenc szendvicse magyarosítva

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
A Király kedvenc szendvicse magyarosítva
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

329
Kalória
11g
Fehérje
43.1g
Szénhidrátok
14.4g
Zsír
33.9g
Víz
31.3g
Koleszterin
4.9g
Rost
10.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2964 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 225 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    130 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2958.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    699 mg
  • Foszfor
    1788 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 2964 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A szobahőmérsékletű hozzávalókat dagasztógép táljába mérjük, és addig dagasztjuk, míg szép sima, ruganyos tésztát kapunk, melyet egy órát kelesztünk letakarva.
  2. Ha a tészta duplájára nőtt, átgyúrjuk, és három egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk belőle.
  3. A cipókat egyenlő kb. 27-28 cm átmérőjű körökké nyújtjuk. Az első lapon elkenünk 7,5 dkg mogyoróvajat.
  4. Meghámozunk egy banánt, és vékonyra szeletelve beterítjük vele a tészta felületét. Jöhet a következő tésztalap, majd mogyoróvaj, banán, és a harmadik tésztakorong.
  5. A tésztalap közepére beteszünk egy kb. 8-9 cm átmérőjű kerek tálat. Ettől kifelé haladva egy éles késsel vagy pizzavágóval 8 egyenlő cikkre osztjuk tésztánkat.
  6. Megfogunk két kezünkkel két egymás mellett lévő cikket, és kifelé forduló irányba kettőt csavarunk rajta, majd a tészta a kör külseje felőli végén összecsípjük, hogy egyben maradjon. Így járunk el a többi cikkel is.
  7. A tésztát megkenjük a maradék tojásfehérjével, negyed órát pihentetjük, míg a sütő bemelegszik, majd 180 fokon, hőlégkeverésen 25-30 perc alatt megsütjük.

Töltelék

  1. A mogyoróvajat kettéosztva a két alsó lapon eloszlatjuk, a harmadikkal lefedjük.
  2. A banánokat meghámozzuk, vékonyra (3 mm) szeleteljük, és a két mogyoróvajas tésztalapon egyenletesen sorba rakjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40

A youtube-on láttam ezt a formázást nutellával. Nagyon megtetszett, de én nem szeretem a Nutellát, viszont családom körében osztatlan sikert aratott Elvis Presley kedvenc mogyoróvajas-banános szendvicse, amit gyakran el kell készítsek, így persze azt vettem alapul.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!