r
Nosalty Logó

Képviselőfánk tzsupi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tzsupi
Képviselőfánk tzsupi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

puding

tejszín

Összesen 1059 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

puding

tejszín

Összesen 4230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

puding

tejszín

Összesen 231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1059 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    289.2 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4394 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    2271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    639 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2862 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2745 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1400 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 4230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

tészta

puding

tejszín

Elkészítés

tészta

  1. A vizet a margarinnal feltesszük a tűzre, míg a margarin teljesen felolvad, ekkor hozzáöntjük a lisztet, sót, cukrot, és folytonos keverés mellett még a tűzön egynemű masszává keverjük.
  2. Ahhoz, hogy gyorsabban kihűljön, és a tojás ne csapódjon ki, érdemes átönteni egy másik tálba, majd kis hűlés után belekeverjük apránként a már előre felvert tojásokat.
  3. Csomómentes, sűrű tésztát kell kapjunk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra rózsákat nyomunk habzsákkal.
  4. Két ütemben sütjük, ami annyit tesz, hogy 20 percig 180 C-on, majd utána levesszük 150 C-ra, és tovább sütjük.
  5. Akkor jó, ha megemelkedik és a végén üreges lesz. Miután kihűlt, kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük.
  6. A krémhez a pudingport cukorral és tejjel felfőzzük. Amíg hűl, a tejszínt a habfixálóval és cukorral kemény habbá verjük. A szétvágott sütemény aljába előbb pudingport töltünk, majd rá a tejszínhabot, végül rátesszük a tetejét, és megszórjuk porcukorral, így még mutatósabb lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3688
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Félve kezdtem neki életem első képviselőfánkjának, de amint a kép is bizonyítja, nagyon szép lett, és egyszerűbb, mint gondoltam. A fotó után nem sokkal már csak hűlt helye maradt.:))

Hozzávalók

tészta

puding

tejszín

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...