r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Sylvia Gasztro Angyaltól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sylvia Gasztro Angyal
Képviselőfánk Sylvia Gasztro Angyaltól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta

A vaníliás krém

A tejszínes réteg

814
Kalória
16.3g
Fehérje
76.3g
Szénhidrátok
48.8g
Zsír
125.7g
Víz
388g
Koleszterin
1g
Rost
36.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta

A vaníliás krém

A tejszínes réteg

Összesen 814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta

A vaníliás krém

A tejszínes réteg

Összesen 4884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta

A vaníliás krém

A tejszínes réteg

Összesen 227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    125.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    292.9 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3713.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1074 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.8 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    754 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    415 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2724 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2227 micro
Összesen 4884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

A tészta

  1. Először is a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Az égetett tészta készítése: a vizet a vajjal, cukorral és a sóval felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet is, és jól elkeverjük. Addig főzzük állandó keverés mellett, amíg sűrű nem lesz, és elválik az edény falától. Körülbelül 5-8 perc, közben vigyázzunk, hogy le ne égjen!
  3. Ezután áttesszük egy tálba, és langyosra hűtjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. (Minden egyes tojást géppel kevertem a tésztához.) Szép sima, lágy, egynemű tésztát kapunk.
  4. Csillagcsőrös habzsákba töltjük (vagy kanalazzuk), és sütőpapírral bélelt gáztepsibe kisebb alma méretű halmokat nyomunk egymástól körülbelül 3 centiméter távolságban. A halmok mérete attól függ, hogy kisebb vagy nagyobb fánkokat szeretnénk készíteni. Egy nagyobb tepsibe kétujjnyi forró vizet öntünk, és a sütő aljába helyezzük, mert a fánkok növekedéséhez - felfújódásához gőzre van szükség.
  5. Majd a fánkokat 2 lépésben sütjük, először előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 20 percig, majd 160 fokon körülbelül 35 percig. Ezzel a módszerrel a fánkok szép nagyok lesznek, és nem fognak összeesni, amikor kivesszük a sütőből. Viszont sütés közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki! A sütési idő nem törvényszerű! A színéről is láthatjuk, hogy mikor jó, nem kell túlsütni, csak szép zsemleszínűre. A fánkok tetejét még melegen levágjuk egy recés késsel, hogy a gőz azonnal távozhasson a belsejéből.

A vaníliás krém

  1. Elkészítjük a vaníliás krémet: a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A pudingport a tojások sárgájával, a 10 dkg cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
  2. A többi tejet is hozzáadva sűrű krémet főzünk belőle. Még melegen összekeverjük a keményre vert tojásfehérjékkel, majd langyosra hűtjük.

A tejszínes réteg

  1. Ezután a tejszínt a porcukorral elkezdjük verni, közben hozzáadjuk a habfixálót is, és kemény habbá verjük.
  2. A vaníliakrémet és a tejszínt is csillagcsőrös habzsákba töltjük. Először a vaníliakrémet elosztjuk a fánkokban, majd a tetejükre nyomjuk a tejszínhabot. Végül a levágott tetőt ráhelyezzük, és hűtőbe tesszük pár órára.
  3. Porcukorral megszórva tálaljuk. Ebből az adagból én 20 darab közepes méretű fánkot készítettem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Ropogós tészta, lágy vaníliakrém, friss tejszínhab! Ugye milyen jól hangzik?! Nem nagy ördöngösség, érdemes otthon is elkészíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!