Képviselőfánk Sylvia Gasztro Angyaltól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tészta
-
33g finomliszt121 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g víz0 kcal
A vaníliás krém
A tejszínes réteg
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
5g porcukor19 kcal
Összesen
814
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tészta
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
A vaníliás krém
A tejszínes réteg
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
30g porcukor116 kcal
Összesen
4884
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tészta
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
9.4g vaj67 kcal
-
12.9g tojás16 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.4g víz0 kcal
A vaníliás krém
-
4.2g vaníliás pudingpor16 kcal
-
23.5g tej13 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
2.3g porcukor9 kcal
A tejszínes réteg
-
11.7g habtejszín34 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
Összesen
227
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 48.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 388 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 619 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 125.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 460 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 454 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 371 micro
Összesen
814
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.7 g
Zsír
-
Összesen 292.9 g
-
Telített zsírsav 168 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3713.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 1074 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 1291 mg
-
Nátrium 998 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 457.8 g
-
Cukor 219 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 754 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2762 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 415 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 1381 mg
-
Retinol - A vitamin: 2724 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 466 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2227 micro
Összesen
4884
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A tészta
-
20 dkg finomliszt
-
5 db tojás
-
1 teáskanál cukor
-
1 csipet só
-
2 dl víz
A vaníliás krém
A tejszínes réteg
-
2.5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tészta
- Először is a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Az égetett tészta készítése: a vizet a vajjal, cukorral és a sóval felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet is, és jól elkeverjük. Addig főzzük állandó keverés mellett, amíg sűrű nem lesz, és elválik az edény falától. Körülbelül 5-8 perc, közben vigyázzunk, hogy le ne égjen!
- Ezután áttesszük egy tálba, és langyosra hűtjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. (Minden egyes tojást géppel kevertem a tésztához.) Szép sima, lágy, egynemű tésztát kapunk.
- Csillagcsőrös habzsákba töltjük (vagy kanalazzuk), és sütőpapírral bélelt gáztepsibe kisebb alma méretű halmokat nyomunk egymástól körülbelül 3 centiméter távolságban. A halmok mérete attól függ, hogy kisebb vagy nagyobb fánkokat szeretnénk készíteni. Egy nagyobb tepsibe kétujjnyi forró vizet öntünk, és a sütő aljába helyezzük, mert a fánkok növekedéséhez - felfújódásához gőzre van szükség.
- Majd a fánkokat 2 lépésben sütjük, először előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 20 percig, majd 160 fokon körülbelül 35 percig. Ezzel a módszerrel a fánkok szép nagyok lesznek, és nem fognak összeesni, amikor kivesszük a sütőből. Viszont sütés közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki! A sütési idő nem törvényszerű! A színéről is láthatjuk, hogy mikor jó, nem kell túlsütni, csak szép zsemleszínűre. A fánkok tetejét még melegen levágjuk egy recés késsel, hogy a gőz azonnal távozhasson a belsejéből.
A vaníliás krém
- Elkészítjük a vaníliás krémet: a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A pudingport a tojások sárgájával, a 10 dkg cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
- A többi tejet is hozzáadva sűrű krémet főzünk belőle. Még melegen összekeverjük a keményre vert tojásfehérjékkel, majd langyosra hűtjük.
A tejszínes réteg
- Ezután a tejszínt a porcukorral elkezdjük verni, közben hozzáadjuk a habfixálót is, és kemény habbá verjük.
- A vaníliakrémet és a tejszínt is csillagcsőrös habzsákba töltjük. Először a vaníliakrémet elosztjuk a fánkokban, majd a tetejükre nyomjuk a tejszínhabot. Végül a levágott tetőt ráhelyezzük, és hűtőbe tesszük pár órára.
- Porcukorral megszórva tálaljuk. Ebből az adagból én 20 darab közepes méretű fánkot készítettem.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 25774
- Feltöltés dátuma: 2016. december 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Ropogós tészta, lágy vaníliakrém, friss tejszínhab! Ugye milyen jól hangzik?! Nem nagy ördöngösség, érdemes otthon is elkészíteni.