r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Sylvia Gasztro Angyaltól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Képviselőfánk Sylvia Gasztro Angyaltól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta

A vaníliás krém

A tejszínes réteg

Összesen 814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta

A vaníliás krém

A tejszínes réteg

Összesen 4884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta

A vaníliás krém

A tejszínes réteg

Összesen 227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    292.9 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3713.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1074 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.8 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    754 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    415 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2724 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2227 micro
Összesen 4884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tészta

A vaníliás krém

A tejszínes réteg

Elkészítés

A tészta

  1. Először is a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Az égetett tészta készítése: a vizet a vajjal, cukorral és a sóval felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet is, és jól elkeverjük. Addig főzzük állandó keverés mellett, amíg sűrű nem lesz, és elválik az edény falától. Körülbelül 5-8 perc, közben vigyázzunk, hogy le ne égjen!
  3. Ezután áttesszük egy tálba, és langyosra hűtjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. (Minden egyes tojást géppel kevertem a tésztához.) Szép sima, lágy, egynemű tésztát kapunk.
  4. Csillagcsőrös habzsákba töltjük (vagy kanalazzuk), és sütőpapírral bélelt gáztepsibe kisebb alma méretű halmokat nyomunk egymástól körülbelül 3 centiméter távolságban. A halmok mérete attól függ, hogy kisebb vagy nagyobb fánkokat szeretnénk készíteni. Egy nagyobb tepsibe kétujjnyi forró vizet öntünk, és a sütő aljába helyezzük, mert a fánkok növekedéséhez - felfújódásához gőzre van szükség.
  5. Majd a fánkokat 2 lépésben sütjük, először előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 20 percig, majd 160 fokon körülbelül 35 percig. Ezzel a módszerrel a fánkok szép nagyok lesznek, és nem fognak összeesni, amikor kivesszük a sütőből. Viszont sütés közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki! A sütési idő nem törvényszerű! A színéről is láthatjuk, hogy mikor jó, nem kell túlsütni, csak szép zsemleszínűre. A fánkok tetejét még melegen levágjuk egy recés késsel, hogy a gőz azonnal távozhasson a belsejéből.

A vaníliás krém

  1. Elkészítjük a vaníliás krémet: a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A pudingport a tojások sárgájával, a 10 dkg cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
  2. A többi tejet is hozzáadva sűrű krémet főzünk belőle. Még melegen összekeverjük a keményre vert tojásfehérjékkel, majd langyosra hűtjük.

A tejszínes réteg

  1. Ezután a tejszínt a porcukorral elkezdjük verni, közben hozzáadjuk a habfixálót is, és kemény habbá verjük.
  2. A vaníliakrémet és a tejszínt is csillagcsőrös habzsákba töltjük. Először a vaníliakrémet elosztjuk a fánkokban, majd a tetejükre nyomjuk a tejszínhabot. Végül a levágott tetőt ráhelyezzük, és hűtőbe tesszük pár órára.
  3. Porcukorral megszórva tálaljuk. Ebből az adagból én 20 darab közepes méretű fánkot készítettem.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 25804
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Képviselőfánk Sylvia Gasztro Angyaltól
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Ropogós tészta, lágy vaníliakrém, friss tejszínhab! Ugye milyen jól hangzik?! Nem nagy ördöngösség, érdemes otthon is elkészíteni.

Hozzávalók

A tészta

A vaníliás krém

A tejszínes réteg

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...