r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Besamel konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk Besamel konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 193 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3042.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.3 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    1184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1425 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 2995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat a vízzel felolvasztjuk, aztán beletesszük a lisztet, elkeverjük csomómentesre, kissé pirítjuk (innen az égetett elnevezés), majd levesszük a tűzről, és egyesével(!) belekeverjük a tojásokat (mindig csak akkor adjuk hozzá a következőt, amikor az előző már teljesen elkeveredett). Elég nehezen fog összeállni, de ne adjuk fel!
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsire halmokba kanalazzuk (vagy habzsákkal nyomjuk) a tésztát, egymástól 2 ujjnyi távolságra, kb. 15-20 kis halmot kapunk így. Majd előmelegített sütőben a középső rácson megsütjük őket (nem légkeverésen), akkor jó, ha az alja már barnás színt kapott.
  3. Ha megsült, a tepsin hagyjuk kihűlni őket, de ha még melegen levágjuk a tetejüket, ropogós marad a tészta (mi nem szoktuk, de ki, hogy szereti).
  4. A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tejet feltesszük melegedni, és addig a többi hozzávalót egy hőálló tálba tesszük. Ha a tej forró, de még nem forr, 1-2 merőkanálnyival csomómentesre keverjük a lisztet, cukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot, majd a többi tejhez adjuk, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tojásfehérjehabot, alaposan elkeverjük benne, vigyázva, hogy ne törjön össze.
  5. Ezután már csak a kihűlt fánkok megtöltése van hátra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9276
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 01.

Ajánló

Tejszínhabot nálunk mindenki magának tesz rá, mert van aki nem szereti, de talán 2 dl habtejszín habfixálóval, és 2-3 evőkanál cukorral felverve, pont elegendő rájuk. Tetejére készíthetünk mázat is, mégpedig úgy, hogy 2 ek kakaót, 2 ek cukorral, 1-1,5 ek tejjel összeolvasztunk, majd ebbe a tűzről levéve egy diónyi vajat teszünk, és ebből csurgatunk a fánkokra.

Receptkategóriák

Nagymamám receptje, mi is évek óta ezt a receptet készítjük.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...