Képviselőfánk 8. - mini
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
31g finomliszt114 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
31g víz0 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
7g tojás9 kcal
A krémhez
Összesen
529
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
250g víz0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
55g tojás69 kcal
A krémhez
-
110g tojás138 kcal
-
500g tej280 kcal
-
257 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g cukor387 kcal
Összesen
4238
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
13.4g finomliszt49 kcal
-
13.4g margarin96 kcal
-
13.4g víz0 kcal
-
14.7g tojás18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
A krémhez
-
5.9g tojás7 kcal
-
26.7g tej15 kcal
-
3.6g vaníliás pudingpor14 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
Összesen
227
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 383.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 317 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
529
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90 g
Zsír
-
Összesen 251.1 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3066.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 842 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 1058 mg
-
Nátrium 827 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 391.9 g
-
Cukor 137 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 621.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2667 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 1195 mg
-
Retinol - A vitamin: 2540 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1525 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1993 micro
Összesen
4238
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Előmelegítjük a sütőt.
- Égetett tésztát készítünk: a vizet a margarinnal, sóval és a cukorralfelforraljuk. Beleszórjuk a lisztet, és fakanállal addig reszteljük, amíg elválik a tészta a lábos oldalától, és szépen összeáll.
- Levesszük a tűzről, és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Minden tojást jól eldolgozunk a tésztában, mire hozzáadjuk a következőt.
- Habzsákba tölrjük és 20 Ft-os nagyságú halmokat nyomunk sütőpapíros tepsire. Ha nincs habzsák, akkor két kanál segítségével adagoljuk ki a tésztát. (Nekem ebből annyi lett, hogy kétszerre tudtam csak kisütni.) Minden fánkocskát lekenünk tojással. 5 percig sütjük 220 fokon, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra. Így 10 percig sütjük. Ha letelik, egy fakanállal támasszuk ki résnyire a sütőajtót, és még 10 percig süssük a fánkokat.
- Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk le a tetejüket.
- A sárgakrémhez 3 dl tejet 2 dkg cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk. Amíg melegszik, a pudingport kikeverjük a két tojássárgával és 2 dl tejjel.
- A tojásfehérjét felverjük kemény habbá a maradék 8 dkg cukorral. A pudingporos masszával besűrítjük a felforrt tejet, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverjük gyors mozdulatokkal a tojásfehérje habot.
- Habzsákba tesszük, és minden fánkocska közepébe még melegen betöltjük. Visszatesszük a kalapokat, hagyjuk kihűlni, és porcukorral hintve tálaljuk. Tejszínhabbal feltuningolhatjuk, de nem feltétlenül szükséges.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40x5
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 22287
- Feltöltés dátuma: 2011. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Barátoknak készültek a fánkocskák, mindegyik egy falat volt. Kínáltam mellé tejszínhabot is, de önmagában a sárgakrémmel is megállta a helyét.