r
Nosalty Logó

Képviselőfánk 8. - mini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk 8. - mini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 529 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 529 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    251.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3066.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.9 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1993 micro
Összesen 4238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Égetett tésztát készítünk: a vizet a margarinnal, sóval és a cukorralfelforraljuk. Beleszórjuk a lisztet, és fakanállal addig reszteljük, amíg elválik a tészta a lábos oldalától, és szépen összeáll.
  3. Levesszük a tűzről, és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Minden tojást jól eldolgozunk a tésztában, mire hozzáadjuk a következőt.
  4. Habzsákba tölrjük és 20 Ft-os nagyságú halmokat nyomunk sütőpapíros tepsire. Ha nincs habzsák, akkor két kanál segítségével adagoljuk ki a tésztát. (Nekem ebből annyi lett, hogy kétszerre tudtam csak kisütni.) Minden fánkocskát lekenünk tojással. 5 percig sütjük 220 fokon, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra. Így 10 percig sütjük. Ha letelik, egy fakanállal támasszuk ki résnyire a sütőajtót, és még 10 percig süssük a fánkokat.
  5. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk le a tetejüket.
  6. A sárgakrémhez 3 dl tejet 2 dkg cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk. Amíg melegszik, a pudingport kikeverjük a két tojássárgával és 2 dl tejjel.
  7. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá a maradék 8 dkg cukorral. A pudingporos masszával besűrítjük a felforrt tejet, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverjük gyors mozdulatokkal a tojásfehérje habot.
  8. Habzsákba tesszük, és minden fánkocska közepébe még melegen betöltjük. Visszatesszük a kalapokat, hagyjuk kihűlni, és porcukorral hintve tálaljuk. Tejszínhabbal feltuningolhatjuk, de nem feltétlenül szükséges.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 22287
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátoknak készültek a fánkocskák, mindegyik egy falat volt. Kínáltam mellé tejszínhabot is, de önmagában a sárgakrémmel is megállta a helyét.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...