r
Nosalty Logó

Kelt pizzatészta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dávid
Kelt pizzatészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 2254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 252 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos víz felébe belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk benne, majd hozzáadunk két evőkanál lisztet, és negyed óráig érni hagyjuk a kovászt, amíg habos nem lesz a teteje.
  2. A liszthez öntjük a kovászt, a maradék vizet és az olívaolajat, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát.
  3. Ha a tészta összeállt, akkor lisztezett deszkára tesszük, és további 10 percig dagasztjuk.
  4. A tésztát 2-3 részre szedjük (attól függően, mekkora és hány féle pizzát szeretnénk készíteni), majd zsemléket formálunk belőlük, és 45 percig letakarva kelesztjük őket.
  5. Miután megkeltek a tésztáink, egyenként átgyúrjuk őket, és újabb 45 percig másodszorra is megkelesztjük.
  6. A kétszer kelt tésztákat kinyújtjuk, megszórjuk a kívánt feltétekkel, és 220-250 fokra előmelegített sütőben barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1532
  • Tegnapi nézettség: 595
  • 7 napos nézettség: 5241
  • Össznézettség: 1521556
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 30.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Az igazi pizzatészta friss élesztőből, BL '00'-ás finomlisztből és extra szűz olívaolajból az igazi. A tisztított víz pedig nem kötelező, de itt leírtam, hogy miért jobb választás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...