r
Nosalty Logó

Kelkáposztás - tejszínes burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Kelkáposztás - tejszínes burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3135 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    201.5 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9905.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    3407 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    2827 mg
  • Nátrium
    3013 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1896.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1495 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    405 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    578 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    786 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1069 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5094 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 3135 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott szalonna zsírját kisütjük, kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk. A zsír ha túl sok lenne, akkor szedjünk le belőle, hogy kb. 1 evőkanálnyi maradjon. A finomra vágott fokhagymából 2 gerezdnyit állandó keverés mellett pár másodpercig pirítuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt kelkáposztát, és addig pároljuk, amíg összeesik. Visszarakjuk a kisült szalonnát, sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy nagy tálban összekeverünk a tejszínből 5 dl-t, a reszelt sajtból 10 dkg-ot, és a maradék 2 gerezdnyi fokhagymát.
  3. Egy tepsit kivajazunk, egy merőkanálnyi tejszínes keveréket öntünk bele, ezután jön a vékonyra szeletelt burgonya, sózzuk, borsozzuk. Ezt addig folytatjuk, amíg a krumpli meg a tejszín elfogy. A tetején elosszuk a kelkáposztát, meglocsoljuk a maradék 1 dl tejszínnel, rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
  4. Alufóliával lefedve előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd a fóliát levéve még fél órát. Legalább 10 percig hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x26x6
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4247
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 07.

Ajánló

Grillezett húsok mellé, mert ebben már van elég kalória!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a kelkáposztát, ezt a receptet nem is hiszem, hogy elkészítettem volna, ha nincs benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...