Kelbimbósaláta ahogy csiganyuci készíti
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
353
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
704
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 871.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 433 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 313.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 196 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 401 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1043 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3610 micro
Összesen
353
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.5 g
Zsír
-
Összesen 38.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1742.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 501 mg
-
Nátrium 866 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 626.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 393 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 801 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 2086 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7220 micro
Összesen
704
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 849 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A bacont kb. fél cm-es csíkokra vágjuk. Rászórjuk egy tepsire, és néhány percre bedugjuk a forró sütőbe.
- Amíg a bacon sül, előkészítjük a kelbimbókat. A külső leveleit és a torzsáját eltávolítjuk, majd félbevágjuk.
- Ha a bacon ropogósra sült, kitesszük egy törlőpapírra, hogy a zsírt felszívja. Ezután a tepsiben, a bacon kisült zsírjában megsütjük a sóval, frissen őrölt borssal és őrölt köménnyel fűszerezett kelbimbókat. Közben megforgatjuk őket. Addig sütjük, amíg mindkét oldala aranybarnára pirul.
- Ezután felkockázzuk az almát, beletesszük egy salátás tálba, hozzáadjuk a kelbimbót és a bacont, és összeforgatjuk.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30X40
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3814
- Feltöltés dátuma: 2012. december 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy főzőműsorban láttuk ennek a salátának ez elkészítését. Párom azonnal nyaggatni kezdett, hogy "mikor csinálsz olyat". Hát másnap meg is csináltam. Egy kis csirkeszárnyat sütöttem hozzá, de önmagában is nagyon finom!