r
Nosalty Logó

Kefirkovászos krumplis kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS20 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Kefirkovászos krumplis kenyér
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

325
Kalória
11g
Fehérje
55.5g
Szénhidrátok
7.8g
Zsír
29.4g
Víz
13.4g
Koleszterin
7.1g
Rost
4.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2599 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 325 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6923.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    722 mg
  • Foszfor
    2168 mg
  • Nátrium
    3594 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    870 micro
Összesen 2599 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

  1. Egy kis doboz kefirből, teljes kiőrlésű tönkölylisztből, 1 tk cukorból sűrű, palacsintatészta sűrűségű kovászt keverünk, melyet 3-4 napig érlelünk lyukacsos folpackkal letakarva, langyos helyen.
  2. A burgonyát sós vízben megfőzzük, összetörjük, és a főzővízből is teszünk 1 dl-t a kenyértésztához.
  3. A hozzávalókat kenyérsütőgép üstjébe mérjük, dagasztóprogramra kapcsolunk. A tésztát a gépben hagyjuk megkelni (kb 4-5 óra).
  4. A megkelt tésztát alaposan lisztezett deszkára borítjuk, négy részre osztjuk (eléggé lágy, ezért ha nem akarjuk, hogy odaragadjon, akkor lisztezni kell).
  5. A tésztát hosszúkás formára alakítjuk, közepén lisztezett késsel majdnem teljes hosszában bevágjuk, és maga körül megcsavarjuk néhányszor.
  6. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és letakarva újra kelesztjük, míg majd duplájára nem duzzad.
  7. A sütőt előmelegítjük 250 fokra hőlégkeverésen, aljába kis edényben vizet teszünk.
  8. Negyed óra alatt aranybarnára sütjük. Rácson hűtjük ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: vadkovászos
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Gombócfőzésben voltam, így elloptam a főtt krumpliból egy keveset, és nagyon finom lágy, levegős kenyeret sütöttem belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!