r
Nosalty Logó

Kecskesajtos-zöldséges hússal töltött cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kecskesajtos-zöldséges hússal töltött cukkini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2170 micro
Összesen 379 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4339 micro
Összesen 756 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    352 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megsózzuk, borsozzuk, és kevés olajon lepirítjuk. Kevés vízzel felengedjük, és pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, és tovább pároljuk.
  3. A cukkiniket 3-4 cm szeletekre vágjuk, és kikanalazzuk a húsát, de úgy, hogy az alját ne lyukasszuk ki.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra.
  5. A húsos raguhoz hozzáadunk 6 dkg kecskesajtot, majd egy kis tejszínt és krémesre főzzük.
  6. Megszórjuk bazsalikommal, petrezselyemmel és metélőhagymával.
  7. Belekanalazzuk a cukkinikbe, és egy olajozott, vagy vajazott hőálló tálba helyezzük, majd betesszük a sütőbe kb. 10-15 percre.
  8. Ezután kivesszük, a tetejére a maradék kecseksajtból darabolunk rá, és visszatesszük annyi időre, amíg szépen ráolvad.
  9. Egy vagy két ilyen tortácskát tálaljunk egy tányérra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7764
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az utolsó cukkinik sorakoznak a pincében... Lassan tényleg vége a nyári ízek és illatok kalandjainak. No, de jön egy új évszak és új ízeket és illatokat fedezhetünk fel. Alig várom! Bár a frissítő cukkinikrémleves a kedvencem, de természetesen a jól bevált és ismert töltött cukkinis receptekből is mindig lehet újat és újat alkotni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...